Pogledajte kako je izgledala vježba u krugu Američke ambasade u Sarajevu

Američka ambasada u Sarajevu danas je sa bh. partnerima realizovala pokaznu vježbu u slučaju hitne situacije s ciljem demonstracije obučenosti, iskoordiniranosti i sposobnosti tih službi.

Vježba je uključivala simulaciju koja se bavi odgovorom na kompleksnu hitnu situaciju tokom većeg događaja u kompleksu ambasade, kada osoblje zaduženo za hitne intervencije treba raditi zajedno kako bi osigurali dobrobit i zaštitu svih aktera.

Ova vježba pokazala je kapacitet odgovora institucija koje, u hitnim situacijama, pružaju podršku građanima Bosne i Hercegovine i ambasadi.

“Operation Alliance Strike je kulminacija intenzivne obuke i planiranja od strane ambasade SAD-a i naših sigurnosnih partnera u BiH.

Zajednička obuka i vježbe, poput ove, vitalni su element u izgradnji sigurne i prosperitetne zajednice”, saopćili su iz ambasade.

U vježbu su bili uključeni policijski službenici DKPT-a, SIPA-e, FMUP-a i policije Kantona Sarajeva, uz učešće osoblja Ambasade SAD.

Tokom vježbe korištena su zvučna i druga podražajna sredstva u cilju simuliranja realne situacije, a ovakva vrsta vježbe se rutinski izvodi u svim misijama SAD-a širom svijeta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.