Pogledajte kako večeras izgleda Banja Luka: Policijska vozila “nagrdila” božićni ambijent u gradu

Na ulicama Banja Luke večeras blješte rotacije vozila MUP-a RS-a. Centralnom gradskom ulicom sutra će biti održan defile povodom neustavnog “dana Republike Srpske”, a nakon njega bit će održan i koncert na Trgu Krajine.

Već večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske na ulicu je izvelo svoja vozila koja su svojim svjetlosnim rotacijama narušila novogodišnji i božićni ambijent u tom gradu.

Na dionici od zgrade Vlade Republike Srpske, gdje je parkirano jedno vozilo Despot, pa do Narodnog pozorišta, parkirano je više desetina policijskih vozila koja sigurno ne ostavljaju lijep dojam na turiste koji su došli na odmor u ovaj grad.

Despot, Vihor, patrolna vozila, službena policijska vozila za svakodnevne zadatke, quadovi i motocikli večeras su se nalazila u ulici Petra I Karađorđevića gdje će sutra biti održan defile.

Večerašnji ambijent u Banja Luci još uvijek je pod znakom zvuka aviona koji je danas pružao podršku američkim F-16 avionima koji su nadlijetali BiH u sklopu zajedničkog treninga OSBiH i avijacije SAD-a – javlja Klix.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska (RS) Miloradu Dodiku neustavni “dan RS-a”.

“dan RS-a”, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, Vučić je Dodiku čestitao riječima: “Vjerovali smo da su teška vremena iza nas, ali bojim se da doba velikih izazova, kako za Srbiju tako i za RS, tek dolazi”.

Napisao je da se Srbija “ponašala odgovorno svih ovih godina i dosljedno podržavala Dejtonski mirovni sporazum i pravne okvire koji proizlaze iz tog sporazuma”.

“Mnogi koji su sudjelovali u donošenju tog okvira pokušavaju izvrgnuti ruglu njegove temeljne postulate i suštinski izbrisati postojanje RS s njenim ustavom zagarantovanim nadležnostima.

Srbija neće promijeniti svoj stav i ostat će privržena slovu Dejtonskog sporazuma, podržavajući teritorijalni integritet BiH, ali i oštro se protiveći ukidanju ili bilo kakvom ponižavanju Republike Srpske”, napisao je srbijanski predsjednik.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH tri puta je 9. januar kao Dan RS-a proglasio neustavnim, a Venecijanska komisija, savjetodavno tijelo Vijeća Evrope za ustavna pitanja, diskriminirajućim.

Pogledajte snimak iz Banja Luke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.