Pogledajte kakvo nevrijeme ide prema Balkanu, proglašen meteoalarm

Meteorolozi u Bosni i Hercegovini najavili su dolazak snažnog nevremena u narednim satima u pojedinim područjima zemlje. Kako su naveli, kasno u noći na petak, uz jak razvoj oblačnosti veći dio Krajine, te djelimično sjever Bosne očekuju jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom, objavljeno je na stranici “BHmeteo”.

Kako navode, mjestimično je moguće nevrijeme uz grad, jak vjetar i veću količinu kiše za kratko vrijeme.

Tokom noći uglavnom bez padavina u ostatku BiH, rijetko gdje na zapadu i u centralnim dijelovima Bosne uz prolazno kišu. Objavljena je i prognoza do kraja nedjelje.

U petak se tokom dana očekuje nešto stabilnije vrijeme i većinom pretežno sunčano. Poslijepodne razvojem oblačnosti, mjestimično u centralnim, sjeveroistočnim i istočnim dijelovima Bosne kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Za subotu se najavljuje stabilnije posvuda, pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme uz temperature mjestimično do 29 stepeni.

Jača destabilizacija atmosfere dotokom vlažnog sa jugozapada u nedjelju će donijeti kišu širom zemlje, pljuskove sa grmljavinom, a mjestimično i nepogode.

Za petak jer oglašen žuti alarm za sjever i krajnji jug Hrvatske, dok je ostatak u ‘zelenom‘.

Meteoalarmi su u Hrvatskoj upaljeni zbog lokalno obilnih pljuskova koji mogu pasti u kraćem vremenu, izraženijih pljuskova s grmljavinom praćenih obilnom kišom.

U subotu, u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Poslijepodne rijetko može pasti slab kratkotrajan lokalni pljusak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

Pogledajte fotografiju Rain Alarma.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.