Pogledajte koji evropski timovi su odbili učešće u novosnovanoj Superligi

Posljednje Sport Vijesti

Ukupno 12 timova pristalo je da se priključi Superligi u fudbalu, ligi koja prijeti Ligi prvaka i UEFA-i. Među njima nisu njemački klubovi, koji su po pisanju svjetskih medija obili učešće u ovoj priči. Učešće je odbio i PSG, potvrđeno je.

Njemački fudbalski savez uputio je saopštenje u kojem se jasno protivi Superligi. Tu se navodi da je to interes nekoliko klubova iz Engleske, Italije i Španije.

Tu se navodi da to šteti domaćim ligama te svim principima evropskog fudbala.

Hans Joachim-Watzke potvrdio je da je zajedno sa predstavnicima Bayerna učestvovao na sastanku, na kojem je i formirana Superliga, ali da su oba njemačka kluba i Bayern i Dortmund bila jedinstvena u stavovima.

Kako pišu njemački mediji, ovo takmičenje odbili su i Leipzig i Borussia Moenchengladbach.

Učešće u ovom formatu takmičenja odbio je i bogati PSG, potvrđeno je ranije. Putem saopštenja su izrazili lojalnost UEFA-i.

Podsjećamo, dvanaest fudbalskih klubova Evrope donijelo je odluku da formiraju takmičenje pod nazivom Superliga.

Klubovi osnivači, ukupno njih 12 su: Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid i Tottenham – posjeća N1.

Osnivači najavljuju da će se priključiti još tri tima prije početka prve sezone. Projekat novog takmičenja podrazumijeva formiranje lige u kojoj će učestvovati 20 najboljih klubova u Evropi – 15 osnivača, plus pet koji će kvalifikovati na osnovu rezultata u prethodnoj sezoni.

Krovna kuća evropskog fudbala UEFA najavila je sankcije za klubove koji budu učestvovali u novoformiranoj Superligi.

VEZANI TEKST: VELIKA VIJEST DOLAZI IZ UEFA-E Igračima iz novoosnovane Super lige bit će zabranjen nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu!

ČITAJTE I: Ovo bi bila prava katastrofa: Fudbalska reprezentacija BiH bi zbog formiranja Superlige mogla ostati bez Miralema Pjanića, Radeta Krunića, Seada Kolašinca…

Leave your vote