Pogledajte nokaut: Bh. borac Tomislav Spahović nokautiran u sarajevskoj Zetri, Slovenac slavio u trećoj rundi!

Velikom borbom bh. boca Tomislava Spahovića i Slovenca Mirana Fabjana okončan je spektakularan MMA događaj FNC 14 u sarajevskoj Zetri, a na kraju je Slovenac slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi. Sarajevo i dvorana Zetra večeras su bili domaćini velikog Fight Nation Championship eventa, posljednjeg za 2023. godinu, a brojni gledatelji imali su priliku uživati u devet borbi u kojima su nastupili i neki naši takmičari.

Nesretnim porazom Teufika Šehića od Luke Ceranje počeo je spektakl od 19 sati, a fanovi su čekali posljednju borbu, glavnu borbu večeri, kada su se u kavezu našli domaći predstavnik Tomislav Spahović i Slovenac Miran Fabjan.

Prva runda bila je vrlo zanimljiva. Spahović je odlično napravio rušenje na samom startu i sve vrijeme je imao situaciju koju je i priželjkivao.

Fabjan je bio u podređenom pogođaju, ali je iz donje pozicije uspio napraviti nekoliko dobrih udaraca laktovima.

Na startu druge runde Fabjan je izveo tri dobra low-kicka, ali je Spahović odmah krenuo u rušenje i uspio ga napraviti iz drugog pokušaja.

Pola minute prije kraja druge runde, sudija je podigao borbu u stojku i tada smo vidjeli impresivnu borbu. U trećoj rundi sudija je prekinuo borbu i tehničkim nokautom slovenački borac odnosi veliku pobjedu.

No, nije samo ta borba privukla pažnju sarajevske publike, javlja Klix.ba. Gledatelji u Zetri su zaista imali priliku uživati i u ranijim obračunima u kojima smo vidjeli i nekoliko iznenađenja.

Rođeni Sarajlija s bečkom adresom Darko Banović savladao je u vrlo tijesnom meču iskusnog Meksikanca Marca Beltrana.

Banović je nakon pobjede uzviknuo “Jedna si jedina” i tako izazvao oduševljenje i ovacije sarajevske publike.

Uspješan povratak u kavez imao je i vinkovački nokauter Mario Žgela koji je razornim udarcima savladao Brazilca Mateusa Mesaroša.

Nakon što ga je u nekoliko navrata na startu Brazilac pokušao srušiti, pretrpio je razorne udarce Žgele i morao se predati na kraju.

Iznenađenje je priredio italijanski borac Alessandro Capone koji je nanio prvi profesionalni poraz Bugarinu Rusiju Minevu. Borba je završena u prvoj rundi nakon što je Italijan pogodio sjajan udarac i bacio Mineva na pod.

Braća Sičaja uspjeli su upisati pobjede. U preliminarnom dijelu večeri Ivan Sičaja savladao je Nemanju Todorovića većinskom odlukom sudija (28-28, 29-28, 29-28).

Njegov brat Tomislav Sičaja slavio je jednoglasnom odlukom sudija (30-27 x3) protiv Turčina Ahmeta Rasima Pale.

U jednoj od najkvalitetnijih borbi večeri Rony Jason je zahvaljujući preokretu i sjajno odrađenoj trećoj rundi uspio savladati favorizovanog Tariela Abbasova.

Pogledajte snimak nokauta na ovom linku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.