Pogledajte snimak: Autobus u kojem su bili Dodik i Vučić se zaglavio u blatu, morali ga napustiti

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić polaže danas kamen temeljac povodom početka izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu, a između ostalog, tu je bio prisutan i predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik. Međutim, u centru javnosti su se ovog puta našli zbog drugog razloga. Autobus u kojem su se nalazili se zaglavio u blatu (od 44 minute na snimku).

Kako se može vidjeti na snimku, stajali su nekoliko minuta, a onda su prešli u drugi autobus na što je Vučić rekao:

“Moramo u drugi autobus, pošto se ovaj zaglavio u blatu. Teški smo, Dragane, šta da ti kažem.. Ja po kilaži, Dragan ovako kao čovjek, ali svakako smo teški. Znaš li koliko smo vode bacili i ne vrijedi opet i mi se zaglavimo”.

Vučić je komentarisao i reakciju State Departmenta zbog ulaska Nenada Popovića i Aleksandra Vulina u vladu Srbije koja se tek formira pa je to uporedio sa sankcijama koje su uvedene Dodiku.

“Pa dobro, i Milorad Dodik je pod sankcijama SAD i evo ga pored mene. Evo, družimo se.

Jednom nedjeljno popijemo, on čašu rakije, ja čašu vina i šta s tim? To za nas nije lijepa vest, ja se nadam da ćemo imati dobre odnose sa našim američkim partnerima. Izuzetno je važno da imamo da imamo dobre odnose.

Nisam srećan zbog njihove reakcije, ali Vladu Srbije biraju građani Srbije. Šta to znači? Kad protiv nekog uvedu sankcije mi treba da ponizno pokunjimo glavu i da kažemo:

‘Da, hvala vam što ste nas obavjestili ko ne smije da bude ništa’. Pa, predsjednika Dodika je birao narod i ja poštujem volju naroda kao što i ovdje poštujem volju onih koji su izabrani”, rekao je novinarima.

Uz njih, ovom događaju su prisustvovali ambasador Kine u Srbiji Li Ming, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, ministar finansija Srbije Siniša Mali, selektor fudbalske reprezentacije Srbija Dragan Stojković Piksi…

O Nacionalnom stadionu

Srbija će, prema ranijim najavama Aleksandra Vučića, do 2027. u EXPO, Nacionalni stadion, ali i niz drugih infrastrukturnih projekata po cijeloj zemlji, poput akvatika, izgradnje puteva, pruga, obnove fasada, škola, rekonstrukcija luka, domova zdravlja, ali i hotela i stambenih zgrada, uložiti nevjerovatnih 18 milijardi evra. Samo će na paviljone, hotelski i stambeni kompleks, akvatik centar i Nacionalni stadion „otpasti“ oko 1,2 milijarde evra.

Inače, krajem godine je iz tekuće budžetske rezerve za stadion izdvojeno više od 13 miliona evra. Kako je saopštio Fiskalni savjet, samo u 2023. godini na planiranu izgradnju potrošeno je 65 miliona evra.

Predsjednik Srbije je prilikom današnjeg obilaska pripremnih radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i novog stadiona rekao da se stadion nalazi na 121 hektar zemljišta i da će za njega biti potrebno 2.400 šipova da se pobode.

Pogledajte neugodnu situaciju od 44 minute na snimku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.