Pogledajte snimak: Fantastična pobjeda Hrvatske protiv Brazila se slavila i u Sarajevu!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u uzbudljivom meču poslije penala pobijedila Brazil rezultatom 4:2, a slavilo se i u Sarajevu – javlja Klix.ba.

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 0:0, a poslije produžetaka 1:1.

Hrvatska je odigrala izvanredno prvo poluvrijeme u kojem su potpuno kontrolisali igru na sredini terena, a statični Brazilici nisu uspjevali da se nametnu i zadrže loptu u svom posjedu, te pravih šansi nije ni bilo.

Ipak, početak drugog dijela pripao je Kariokama.

Brazil je bio opasniji i bolji u drugom poluvremenu.

Najbolju šansu u prvom produžetku imala je Hrvatska u 103. minuti. Petković je fenomenalno izbacio dva igrača Brazila, dodao do Brozovića, ali veznjak Intera je iz dobre situacije šutirao preko gola.

I kada se činilo da neće biti golova u prvom produžetku, Brazilici su priredili istinski nogometnu čaroliju u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon fantastične akcije i nekoliko duplih pasova, Neymar je izašao sam ispred Livakovića, zaobišao ga, a nakon toga loptu poslao pod prečku za zasluženo vodstvo Brazilaca 1:0.

Hrvatska je u drugom produžetku krenula na sve ili ništa, a u 117. minuti su uspjeli izjednačiti i odvesti utakmicu na penale. Oršić je fantastično probio po lijevoj strani, vratio povratnu loptu za Petkovića, a napadač Dinama je uz dosta sreće, nakon što je lopta pogodila jednog igrača u bloku, pogodio za 1:1.

Vlašić je pogodio u prvoj seriji za Hrvatsku, a Livaković je skinuo penal Rodryga. Majer je potom povisio na 2:0, a Casemiro je snažnim udarcem smanjio na 2:1.

U trećoj seriji Modrić je sigurno realizovao penal, ali je i Pedro bio siguran za 3:2. Oršić je potom povisio na 4:2, a Marquinhos pogodio stativu i Hrvatska je prošla.

Hrvatska će u polufinalu Mundijala igrati protiv pobjednika večerašnjeg duela između Argentine i Nizozemske.

Nakon dramatične penal serije, nekoliko minuta poslije velike pobjede, na sarajevskim ulicama mogli su se vidjeti vatrometi i petarde, kao i skandiranje hrvatskim nogometašima.

Nema sumnje da će veliko slavlje biti upriličeno i u ostalim bh. gradovima, a još jednom se potvrdilo s koliko se pažnje Vatreni prate u našoj zemlji.

Hrvatska će u polufinalu Mundijala igrati protiv pobjednika večerašnjeg duela između Argentine i Nizozemske.

Pogledajte i snimak iz Sarajeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.