Pogledajte snimak: Hrabra žena u Neumu zaplivala u oktobarskom moru

Miholjsko ljeto je u jeku pa se oktobar “ponaša” kao maj/juni. Meteorolog Nove BH Nedim Sladić kazao je kako su ove temperature koje nam je donijelo Miholjsko ljeto, idealne za kupanje u moru.

Ekipa N1 posjetila je Neum i u moru zatekla ženu koja pliva.

Hrabra Novosađanka kazala je kako je došla u Neum da uživa u prelijepim danima, ljepotama Neuma i okupa se.

“Iskoristite ovo prelijepo vrijeme koje nam dolazi za kupanje, uživanje i relaksaciju. Voda je toplija nego vrijeme koje je napolju. Prelijepo je, morate se okupati ovdje”, poručila je.

Prema Sladićevoj prognozi, ovakvo vrijeme zadržat će se i u narednim danima.

Miholjsko ljeto je u jeku pa se oktobar “ponaša” kao maj/juni. Meteorolog Nove BH Nedim Sladić otkrio je za N1 do kada će biti toplo, te kakvo nas vrijeme očekuje u novembru.

Poručio je kako su trenutne temperature idealne za kupanje u moru.

Govoreći u Novom danu, Sladić je naveo kako su ove temperaturne oscilacije normalne kada imamo Miholjsko ljeto.

“Govorimo o temperaturama koje su ujutro između 1 i 7 u Bosni, a 12-13 u Hercegovini, dnevne, kada je Miholjsko ljeto, budu oko 20 stepeni što je slučaj i ovog puta. Ali, imamo neuobičajeno dugotrajan niz suhih dana.

Zadnji put je ovako bilo 2019. godine. Bilo je i sušnijih u odnosu na ovogodišnji – 1965. i 1995. godine, primjera radi, u Sarajevu svega jedan dan je bilo padavina ispod 1 mm.

Kada se pogledaju srednjoročni materijali, ne naslućuje se dugotrajnije hladnije razdoblje pogotovo u prvoj polovini novembra”, rekao je Sladić za N1.

Istakao je kako je još vrlo rano govoriti bilo šta o predstojećoj zimi jer je oktobar bio znatno iznad prosjeka. Ono što se sada zna, snijega neće biti u nizinama.

Tokom naredne sedmice biće stabilno vrijeme.

“Danas je više vlažnog zraka doprlo do najsjevernijih krajeva BiH pa će oblačnost biti prisutna u većem dijelu naše zemlje, osim Hercegovini.

Prolazna kiša je moguća, ali te padavine nisu ni vrijedne spomena. Dolazi do toka toplijeg zraka ponovo koji će povisiti temperature. Dnevne će ostati na ugodnim nivoima da možete biti u majici kratkih rukava, ali bitno je slojevito oblačenje”, naveo je Sladić i poručio:

“Uživajte u oktobru dok možete. Temperature će biti između 20 i 25 stepeni. Temperatura mora je oko 20/21 stepen što je uz temperaturu zraka oko 22 stepena idealno za kupanje. Tijelo se lakše prilagodi”.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.