Pogledajte snimak i fotografije: Niz pijavica u Hrvatskoj, oluja trgala krovove

Nestabilno je vrijeme cijeli dan na području Istre i Kvarnera u Hrvatskoj. Nekoliko pijavica zabilježeno je između Cresa i Istre, a jedna je snimljena poslije 14 sati i kod Rovinja. Tri pijavice uočene su i oko Pule – javlja Index.hr.

Hrvatski hidrometeorološki zavod za danas je izdao narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za područje Rijeke, Kvarnera i Istre.

No zasad nije bilo većih problema.

I dalje su lokalno mogući vrlo izraženi pljuskovi te lokalne bujične i urbane poplave, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Poslijepodne je nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu. U Zagrebu je padala obilna kiša, a u Zagorju tuča.

U okolici Siska oštećene kuće

Nova prirodna nepogoda pogodila je područje Siska, ovaj puta Palanjek i Hrastelnicu. Prema pričama stanovnika, pijavica je prošla kroz naselje i odnijela desetak krovova.

U Hrastelnici je vjetar odnio jedan krov, objavio je Grad Sisak na svojem Facebook profilu.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović i zamjenik gradonačelnice i načelnik Stožera Civilne zaštite Marko Krička, odmah su po dojavi obišli oštećene kuće u pratnji Zlatka Bogdana i zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslava Goluba – javlja Index.hr.

Prvi radovi na sanaciji oštećenja već se obavljaju, a gradonačelnica je najavila i konkretnu materijalnu pomoć kao i prethodnim slučajevima u Selima i Gredi koje je prošle godine također zahvatila pijavica, objavio je Grad.

Novo upozorenje DHMZ-a i Civilne zaštite

Prognostičari DHMZ-a za sutra su izdali narančasto upozorenje na kišu za riječku regiju gdje su moguće obilne oborine, a Ravnateljstvo civilne zaštite upozorava kako je moguć prekid opskrbe energijom, komunikacijske mreže kao i opskrba vodom.

Budite spremni zaštiti sebe i svoju imovinu, poručuju iz Ravnateljstva na društvenim mrežama dodajući kako je moguće poplavljivanje imovine te prometne mreže, a upozoravaju i na opasnosti zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim kolnicima.

Zbog vjetra, narančasto je upozorenje izdano za Zapadnu obalu Istre, te Kvarner i Kvarnerić, stoji u objavi uz napomenu da vozači koji kreću na put prate stanje na cestama na stranicama Hrvatskog autokluba kao i prognoze i upozorenja hrvatskog hidrometeorološkog zavoda.

Pogledajte snimak iz Rovinja i fotografije nastale u blizini Medulina.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.