Pogledajte snimak i kako izgleda pijaca Heco u Sarajevu nakon požara: Zgarište, ruševine i uništena roba

U srijedu, 24. januara, u jutarnjim satima u Sarajevu, buknuo je požar na pijaci Heco. Uz napore vatrogasaca, koji su se suočili s izazovima gašenja, požar je ugašen nakon sati napornog rada. Poprište jučerašnjeg požara koji je u jutarnjim satima izbio na sarajevskoj pijaci Heco danas izgleda kao zgarište. Objavljen je i snimak sa lica mjesta nakon velikog požara.

Kako možemo vidjeti na fotografijama i snimcima, šteta na samom objektu je ogromna i sigurno će se mjeriti u velikim iznosima.

Šteta na samoj zgradi je katastrofalna, a što je također značajno je to da je uništena sva roba koja se nalazila u skladištima. Također, veilki broj radnih mjesta trenutno je ugrožen s obzirom da će pijaca jedan vremenski period biti van upotrebe.

Podsjetimo, požar je izbio u srijedu, 24. januara, u 8:59 sati, kako je javljeno iz Operativnog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Potvrđeno je da se zapalio magacin na pijaci.

Vatrena stihija ubrzo se proširila pa je uz prvobitna dva vozila koja su upućena na mjesto požara u ispomoć poslano još jedno vozilo.

No, ni to nije bilo dovoljno, pa su poslana još dva vozila čime je broj vatrogasnih vozila povećan na pet, a uskoro su na raspolaganje stavljeni i svi vatrogasni resursi u Kantonu Sarajevo. Na kraju je u gašenju učestvovalo 15 vatrogasnih vozila, a u ispomoć su pritekle i cisterne preduzeća Rad koje su dopremale vodu jer na ovoj lokaciji nema hidranta.

Vatrogasci su nakon više sati borbe s vatrenom stihijom požar pod kontrolu uspjeli staviti u poslijepodnevnim satima, a na svu sreću, povrijeđenih nije bilo.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dogradonačelnik Samir Avdić, sinoć su obišli sarajevsku pijacu Heco koju je zahvatio požar.

“Večeras sam zajedno sa dogradonačelnikom Samirom Avdićem obišla lokaciju požara na pijaci Heco. Imala sam priliku razgovarati i zahvaliti se hrabrim vatrogascima koji su cijeli dan gasili požar i koji će nastaviti dežuru tokom noći.

Današnji požar mogao je imati još katastrofalnije posljedice po ljude i imovinu da nije bilo njih. Žalimo zbog ogromne materijalne štete, ali svi zajedno možemo biti zahvalni zbog činjenice da nema ljudskih žrtava”, napisala je Karić.

Pogledajte snimak koji je objavio portal Radiosarajevo.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.