Pogledajte snimak i kako je izgledao susret Cvijanović i Schmidta: Rukovanje i kratki razgovor

Na božićnom prijemu kojeg je u zgradi državnog parlamenta sinoć organizirala predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto, okupio se veliki broj zvanica. Međutim ono što je privuklo pažnju medija jeste susret članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović (SNSD) i visokog predstavnika međunarodne zajednice Christana Schmidta.

Opće je poznato da politički predstavnici SNSD-a od dolaska Schmidta na funkciju u BiH odbijaju priznati njegov legitimitet pa samim time se i susresti s njim na nekom zvaničnom sastanku.

Međutim, nekada ne mogu izbjeći neformalne susrete pa se naknadno pravdaju kako su ignorisali Schmidta ili su mu poručili da ga ne priznaju.

Tokom sinoćnjeg prijema na videu je vidljivo da je Schmidt prišao Cvijanović i kurtoazno se pozdravio s njom uz razmjenu nekoliko rečenica.

Uz članicu Predsjedništva BiH bila je i Sanja Vulić (SNSD), zastupnica u državnom parlamentu, na čijem se govoru tijela jasno vidjelo da nije željela susret sa Schmidtom jer se odbila čak i rukovati.

Cvijanović se naknadno pravdala da je Schmidt iskoristio situaciju.

“Nije baš pretjerano srdačno, ali da se malo našalim, rekla bih da je gospodin Schmidt iskoristio priliku da se sa mnom slika pred kamerama, pošto nisu urodili plodom njegovi napori za održavanje sastanka.

Zato je iskoristio božićni prijem gospođe (predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane) Krišto, očigledno unaprijed pripremivši i scenario i kamere i fotoaparate”, napisala je Cvijanović na Instagramu.

Ona je dodala da to što je vaspitana i pristojna i dalje ne znači da je Christian Schmidt visoki predstavnik.

“Kao što i nije, jer nije prošao proceduru imenovanja u Savjetu bezbjednosti UN.

I iako se pretvara da nije tako, mislim da je duboko svjestan da ima problem legaliteta”, kazala je Cvijanović.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.