Pogledajte snimak incidenta: Fizički obračun Harisa Zahiragića i Elvisa Vrete u Skupštini KS

U jednom trenutku uskočili su i drugi zastupnici koji su smirili situaciju, a Zahiragić je nastavio sa povicima: Sram vas bilo! U skupštinskoj sali KS danas je došlo do fizičkog okršaja između Harisa Zahiragića i još jednog zastupnika. Zahiragić je prišao do predsjedavajućeg Elvedina Okerića (NiP) i uputio mu nekoliko prijetnji. Objavljen je i snimak incidenta, a možete ga pogledati ispod teksta.

Potom je do njega došao Elvis Vreto u pokušaju da ga smiri, ali Zahiragić ga je vrlo agresivno odgurnuo.

Kako prenosi N1, Zahiragić nije prihvatio činjenicu da ga neko pokušava smiriti, te je došlo do naguravanja između njega i zastupnika koji ga je pokušao smiriti.

U jednom trenutku, uskočili su i drugi zastupnici koji su smirili situaciju, a Zahiragić je nastavio sa povicima: Sram vas bilo!.

Inače, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je Odluku o ukidanju participacije, čime je van snage stavila odluku o ličnom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite i snošenju troškova liječenja na teritoriji Kantona Sarajevo, koja je bila na snazi još od 2000. godine, uz izmjene urađene 2003. i 2004. godine.

Nakon 12 godina, na prijedlog Ministarstva zdravstva i Vlade KS, Skupština je ukinula participacije na sve usluge na svim nivoima zdravstvene zaštite, primarne, sekundarne i tercijarne.

– Ukidanjem plaćanja participacije građane ćemo olsoboditi dodatnih troškova, dodatnih maltretiranja, čekanja u redovima, na šalterima i blagajnama.

Čak i oni koji su oslobođeni plaćanja po nekom od propisanih osnova, morali su čekati u nekom od redova da im neko zaokruži da ne trebaju plaćati ove troškove. To smo sada ostavili iza nas, vjerujem na zadovoljstvo svih zdravstvenih osiguranika u Kantonu Sarajevo – poručio je ministar zdravstva Enis Hasanović.

Plaćanje participacije ukinuto je na sve zdravstvene usluge, od magnetne rezonance, CT-a, radioloških usluga, ultrazvuka, takođe uplate majke pratilje djetetu starijem od jedne godine, patrionažnih posjeta, kućnih posjeta i svih drugih usluga koje su bile obuhvaćene prethodnom odlukom.

Procjena je da se na ovaj način za Zavod zdravstvenog osiguranja prikupljalo i uplaćivalo oko 800.000 KM, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

Pogledajte snimak incidenta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.