Pogledajte snimak iz Mostara nakon snažnog zemljotresa jačine oko 6 po Richteru

Vrlo snažan potres pogodio je u petak u 23,08 sati područje Hercegovine. “Večeras, 22. travnja 2022. godine u 23 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su razoran potres kod Ljubinja u BiH.

Magnituda potresa iznosila je 6.1 prema Richteru a intenzitet u epicentru VIII stupnjeva EMS. Potres se osjetio diljem Dalmacije.

Informaciju da je zemljotres oko šest po Richteru pogodio Bosnu i Hercegovinu objavio je i Reuters.

Dojava o štetama još nemamo”, stoji u objavi na njihovoj internetskoj stranici. Prema prvim podacima EMSC-a, magnituda je 5.8, a epidentar je bio 20-ak kilometara od Stolca i 40-ak od Mostara.

Kako su nam javili čitatelji došlo je do manjeg urušavanja na saobraćajnicu u Titovoj ulici, dok neka naselja imaju problema opskrbom s električnom energijom – javlja BLjesak.info.

Problema s opskrbom električnom energijom ima i Čapljina.

“Istina je da se dogodilo nekoliko odrona ma magistralnom putu M-17. Mi smo u kontaktu sa Domom zdravlja. Stijene su se odronile magistrali M-17 i po gradu je palo par dimnjaka”, kazali su za Bhdijaspora.net izvori iz zvaničnih službi iz Stoca.

“Patrole su na terenu, vatrogasci, sve je angažirano, uglavnom za sada nema prijavljenih ljudskih žrtava ili povrijeđenih”, dodali su.

“Sve se treslo i kod nas”, zaključili su.

Iz PU Trebinje su za Bhdijaspora.net su također potvrdili da nema žrtava niti povrijeđenih nakon strahovitog podrhtavanja tla.

Zabilježena su oštećenja na automobilima, a postoji i mali broj prijava oštećenja na zgradama. Građanstvo je uznemireno, ali sve njihove raspoložive ekipe su na terenu. Nema potreba za panikom – dodali su iz trebinjske policije.

Pogledajte snimak iz Mostara.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.