Pogledajte snimak iz Sarajeva i reakcije građana: Lepa Brena prošetala Baščaršijom pa uživala u bosanskoj kafi u Kući sevdaha

Regionalna pjevačica Lepa Brena sa svojom ekipom prošetala se Baščaršijom, a na platou kod Sebilja družila se s fanovima. Brojna ekipa na čelu s Brenom krenula je od hotela Evropa te prošetala ulicama u staroj jezgri grada i stigla do Sebilja gdje se pjevačica obratila medijima i fanovima.

Na proljeće naredne godine Brena će održati svoj veliki solistički koncert u Zetri, zbog čega, između ostalog, trenutno boravi u glavnom gradu naše zemlje.

Brena je svoj posljednji koncert u Sarajevu održala 2009. godine te je poželjela nastupati u glavnom gradu BiH.

“Moram da vam kažem da mi često dolazimo u Sarajevo, što porodično, što s prijateljima.

Jedino je što se ne slikamo pa ne znate. Povod trenutnog dolaska je naš koncert.

Ja kad govorim, uvijek govorim u množini, jer je to uvijek timski rad. Radimo koncert 20. aprila i došli smo danas da se zahvalimo svima koji su kupili karte, kao i da objavimo da smo zakazali još jednu noć. Planiramo jedan poseban program za Sarajevo”, kazala je Brena.

Sarajlije su sa ushićenjem pozdravile zvijezdu, a pojedini fanovi su iskoristili priliku te se fotografisali s omiljenom pjevačicom.

Nakon toga Brena se svojom ekipom uputila u Art kuću sevdaha gdje je uživala u bosanskoj kafi.

Nakon skoro 15-godišnje pauze pjevačica će sarajevsku publiku pozdraviti s bine u Zetri i to dvije noći za redom.

Lepa Brena je sinoć najavila i svoj drugi solistički koncert u Zetri koji će biti 21. aprila 2024. godine. S obzirom na to je posljednji put ovdje pjevala 2009., zainteresovanost sarajevske publike je velika.

Ona ističe da joj je jedno vrijeme prijalo raditi manje koncerte, ali da se koncertom u Zetri na velika vrata vraća svojim solističkim koncertima.

“Godinama razmišljam da ću raditi mnogo, mnogo manje. Obim posla sam smanjila u periodu odrastanja svojih sinova. Moram priznati da sam prvih 15 godina, dok Stefan i Viktor nisu porasli i rekli mi mama nemoj da dolaziš prvim avionom kući, zaista radila mnogo manje i bila više kući. Tog trenutka kada su mi rekli da ne žurim kući, nekako sam se rasteretila, kao majka, i odlučila sam vratiti se malo Lepoj Breni.

Tada sam ponovo počela raditi i velike koncerte.

Cijeli život sam radila solističke koncerte, uvijek sam pjevala pred pet, 10, 20 hiljada ljudi da mi je jedno vrijeme prijalo da radim nešto manje i da nemam tako veliko opeterećenje.

Onda smo se dogovorili da napravimo koncert u Sarajevu gdje bih ja ispunila su svoju želju da se vratim velikim koncertima.

Mi smo zakazali koncert za 20. april, a sada s velikim ponosom mogu da kažem da ćemo otvoriti i drugi koncert u Zetri te da svi oni koji nisu kupili kartu za prvi, imat će priliku da to učine za drugi”, navela je ona za Klix.ba.

Pogledajte snimak iz Sarajeva.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.