Pogledajte snimak iz Sarajeva: U Tužilaštvo KS predat Armin Berberović koji je na Marijin Dvoru ubio pješakinju

Armin Berberović (1996. godište) koji je sinoć u 23:30 sati na Marijin Dvoru u Sarajevu usmrtio djevojku te povrijedio još dvije pješakinje, predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

On je u petak navečer u ulici Maršala Tita skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala doktorica i uposlenica Doma zdravlja Kantona Sarajevo Azra Spahić (1998. godište), teško je povrijeđena djevojka S. E. (2002.).

U kritičnom stanju je S. A. (1997.).

Odmah nakon obavljenog uviđaja je uhapšen, a utvrđeno je da je Berberović prilikom saobraćajne nesreće u krvi imao 0.41 promil alkohola te je vozio brže od ograničenja.

On je također vozio bez položenog vozačkog ispita, a policiji je poznat odranije upravo po prekršajnim nalozima zbog vožnje automobila bez vozačke dozvole. Zbog toga je više puta kažnjavan.

Odmah nakon obavljenog uviđaja je uhapšen.

Utvrđeno je da je Berberović prilikom saobraćajne nesreće u krvi imao 0.41 promil alkohola te je vozio brže od ograničenja.

On je također vozio bez položenog vozačkog ispita, a policiji je poznat odranije upravo po prekršajnim nalozima zbog vožnje automobila bez vozačke dozvole.

Zbog toga je više puta kažnjavan.

Nakon kriminalističke obrade, on je u zakonskom roku predat u nadležnost Tužilaštva BiH. Dežurni tužilac će nakon ispitivanja u roku od 24 sata odlučiti o tome kakvu će mjeru zatražiti od suda.

Berberović je nesretne djevojke udario u jednoj od glavnih ulica u centru Sarajeva, a na koju se često upozorava da je “pista za trkače”.

Bahata vožnja kroz centar bi se jednostavno mogla spriječiti pojačanim nadzorom, strožijim saobraćajnim propisima i sistemom kažnjavanja, međutim u Sarajevu se iznova dešavaju slične tragične situacije – javlja sarajevski portal Klix.

Tim povodom će večeras biti održan hitni sastanak uprave policije KS, a građani sutra (nedjelja) u 18 sati organizuju okupljanje na mjestu stradanja mlade doktorice

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.