Pogledajte snimak koji je obajvljen: Ćamil Duraković i Nebojša Vukanović u žestokom tv duelu

Poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović i potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković komentirali su obilježavanje 9. januara kao Dana RS-a te vlastiti odnos prema predsjedniku tog bh. entiteta Miloradu Dodiku.

Vukanović je tokom gostovanja sa Durakovićem i Nedimom Ademovićem, stručnjakom za ustavno pravo komentirao i da li je 9. januar vjerski ili sekularni praznik.

“Oni koji su trenutno na vlasti u ovome apsolutno uživaju jer su postigli cilj. Najmanje dset godine, uzurpator pokušava da skrene pažnju ovakvim predstavama koje izvodi svake godine po nekoliko puta”, kazao je Vukanović.

Smata da Dodik postroji određeni broj ljudi i “nešto policije” smatrajući da je Putin i da time pravi RS jakom.

“Meni je žao što danas u Sarajevu nisam vidio puk gladnih, nezaposlenih, puk sirotinje – oni bi bili od sarajevske Vijećnice, pa do Lukavice, jer toliko ima gladnih i obespravljenih u Republici Srpskoj”, naglasio je.

Mišljenja je da se Republici Srpskoj ne može osporiti da slavi bilo koji dan kao dan tog bh. entiteta budući da je ona “međunarodno priznata”.

“Moram reći da dobar dio političara u Federaciji snosi odgovornost. Prije svega Ćamil Duraković koji je prije svega dva mjeseca u Miloradu Dodiku vidio neku novu energiju kada mu je obećao pet miliona u budžetu, kao i njegov Pokret za državu.

Toliko nekorektnih poteza prema nama koji smo normalni”, poručio je Vukanović.

U istom maniru kao i predsjednik RS-a, Vukanović je istakao svoje mišljenje o 1. martu kao problematičnom prazniku.

“Vukanović je opozicioni političar kojem je svako kriv. Ja sam kao nezavisan kandidat pobijedio. Ne znam kako vi određujete ko je normalan, ko nije u ovoj državi.

Ovdje govorimo legalistički u odnosu prema 9. januara koji je odlukom Ustavnog suda BiH pa onda i OHR proglašen neustavnim jer taj dan vrijeđa osjećanja drugih”, odgovorio je Duraković.

Smatra potpredsjednik RS-a i da ne postoji razlika između Vukanovića i Dodika jer ni Vukanović suštinski nema drugačiji odnos prema državi BiH.

“Moj odnos prema njemu je onaj institucionalnog karakter jer je on dobio povjerenje da bude predsjednik, a ja potpredsjednik.

Da ste vi na njegovom mjestu, ja bih se isto ponašao. To što ste Vi frustrirani odnosom prema Pokretu za državu ne morate prenositi na mene”, poručio je Duraković.

Pogledajte duel.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.