Pogledajte snimak koji je objavio na mrežama, Amerikanac ocjenjuje hranu iz svijeta: Bosna mi je najbolja dosad!

Mladi Amerikanac u pokušaju je da isproba i ocijeni hranu iz cijelog svijeta. I ide mu sjajno – njegov TikTok nalog okuplja blizu 300.000 pratitelja, a reakcije na recenzije se broje u milionima. Od Kube, Brazila, Kolumbije, Kine – isprobao je skoro sve što mu se nudi u malenim nacionalnim restoranima u blizini njegovog rodnog Chicaga. No, jedna zemlja se izdvojila, pogađate koja?

Profil ‘Bored in Chicago’ itekako privlači pažnju na društvenim mrežama. Jednostavnim prikazom i iskrenom recenzijom hrane koju poduzetnici i kulinarski majstori iz dijaspore nude u njegovom rodnom Chicagu, privukao je na hiljade korisnika.

Njegov poduhvat tako ga je, nedavno, odveo i do restorana ‘Drina’ u Chicagu.

Domaćini su ga, kako bi upoznao bosansku kuhinju, ponudili sirnicom i ćevapima – koji su ga, priznao je, zbunili na prvu.

Na kraju se odlično snašao, porciju je ‘riješio’ uz kajmak i luk. Nije zaboravio ni ponuditi uputstva svojim pratiteljima.

“Kombinujte i uživajte! I ja sam zaista uživao, mislim da mi je ovo najbolja hrana iz svih država do sada! Apsolutno je nešto što morate probati!”, poručio je.

Sasvim očekivano, ispod videa koji je pogledan više od milion puta uslijedili su brojni komentari, trenutno ih ima nešto više od 1.500.

Među njima su najdominantniji pozivi da dođe na isprobavanje ‘pravih’ ćevapa u Travnik, Sarajevo i druge bosanskohercegovačke gradove – prenosi N1.

Gledajući recenzije restorana kojeg je mladi Amerikanac odabrao – čini se da je bio na pravom mjestu.

“Drina je moje omiljeno mjesto gdje idem zbog bosanske hrane. Šta god da dobijete, biće okusa kao da ste u raju.

To je ona ukusna, utješna, hrana koju pripremaju žene zbog kojih se osjećate kao da su vam tetke ili nane”, jedna je od ostavljenih recenzija na Googleu.

Pogledajte snimak.

@bored_in_chicago

Eating from every country, all in Chicago – Bosnia and Herzegovina 🇧🇦

♬ What A Wonderful World – Louis Armstrong

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.