Pogledajte snimak: Nevrijeme izazvalo probleme u Neumu, intervenisali i vatrogasci

Obilna kiša koja intenzivno pada u Hercegovini izazvala je probleme u Neumu. Naime, u ovoj općini velika količina vode nakon nevremena prekrila je ulice, a morali su intervenisati i vatrogasci. Na pojedinim lokalnim mjestima došlo je do odrona kamenja na cestu. Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima – navode iz BIHAMK-a.

Reporter Hercegovina.info javlja kako su uvjeti na cesti Neum – Stolac katastrofalni i otežani za vožnju.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac – Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica), priopćeno je iz BIHAMK-a.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas prevladava oblačno vrijeme i kiša. U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kratkotrajna kiša. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a – Stanje na cestama 25. 02. 2024. u 13 : 25 sati

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Pogledajte snimak iz Neuma.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.