Pogledajte snimak reakcije Vučića nakon pitanja novinarke koji se širi mrežama: “Ne tuče se narod, već batinaši tuku poštene ljude”

Na lokalnim izborima koji su održani u nedjelju, 2. juna, u Srbiji, građani nama susjedne države birali su odbornike u 89 gradova i opština, među kojima su i Niš, Čačak, Valjevo. Biračka mjesta zatvorena su u 20 sati. Pogledajte snimak i kako je regovao Vučić na pitanje novinarke ispod teksta, a u nastavku pročitajte detalje o dešavanjima iz Srbije.

Prema podacima u Beogradu je do 19 sati glasalo 42,2 posto birača, saopštio je CeSID.

U Novom Sadu izlaznost je do 19 sati bila 46,3 posto, a u Nišu 44,4 posto.

Izbori u Srbiji su prošli u naredu i haosu. U Novom Sadu, kod zgrade Sajma, došlo je do okršaja policije i opozicionih aktivista koji su pokušali da uđu u zgradu Sajma u kojoj se nalazio kol centar SNS-a.

Na osnovu informacija dobijenih od posmatrača, CeSID je uočio više od 20 različitih nepravilnosti (u Beogradu, Nišu i Novom Sadu).

Među njima su učestalo nepoštovanje procedura od strane članova biračkog odbora na većem broju biračkih mjesta, propust i nepravilnosti sa kontrolnim listićem (na jednom biračkom mjestu na Novom Beogradu kontrolni listić nije potpisan od strane prvog birača), kašnjenje sa otvaranjem biračkih mjesta, glasanje u ime drugog lica (na jednom biračkom mjestu u Nišu).

I ove izbore u Srbiji prate brojne pritužbe na nepravilnosti, a najozbiljniji incident zabilježen je u Novom Sadu gdje su predstavnci opozicije pokušali ući u prostorije velesajma tvrdeći da je vladajući SNS formirao pozivni centar za prikupljanje kapilarnih glasova.

Od policije su, uz naguravanje, zahtjevali da intervenira, prenose srbijanski mediji.

Predsjednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić je na ulazu u izborni štab upitan da prokomentariše to što se narod tuče na ulicama, na šta je odgovorio da batinaši tuku poštene ljude.

“Ne tuče se narod, već batinaši tuku poštene ljude. Pobijedit ćemo vas ubjedljivije nego prošli put. Da znate da uvijek govorim istinu, kao što sam rekao za Real Madrid”, rekao je Vučić.

Predsjednica Skupštine Srbije i potpredsjednica Središnjeg odbora SNS-a Ana Brnabić potvrdila je da stranka ima pozivni centar, ustvrdivši da tu nema ništa protuzakonito.

“Imamo stranku koja ima jaku infrastrukturu i dobro je organizirana. U čemu je problem?”, upitala je Brnabić.

Policija je u vojvođanskom mjestu Šajkaš uhapsila građanina koji je prijetio da će prekinuti izbore dok se ne utvrdi ko je i kako na njegovoj adresi prijavo ljude iz Kotor Varoši, gradića u Bosni i Hercegovini.

VEZANI TEKST: Niz haotičnih incidenata tokom izbora u Srbiji, jedan i zbog glasača iz BiH, napadi na novinare i aktiviste

Pogledajte snimak i kako je regovao Vučić na pitanje novinarke.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.