in , ,

Pogledajte snimak sa lica mjesta: Izlila se rijeka Bosna!

Došlo je do izlijevanja rijeke Bosna iz korita

Iz općinskih operativnih centara civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo potvrđeno je da je uslijed kišnih padavina došlo do porasta visine vodostaja na svim vodotocima na području Kantona Sarajevo, naveli su iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Došlo je do izlijevanja rijeke Bosna iz korita na lokalitetu Stočne pijace (podučje općina Ilidža i Novi Grad) i trenutno je poplavljeno samo poljoprivredno zemljište.

Ekipe općinskih službi civilnih zaštite su na terenu, prate stanje i preduzimat će neophodne mjere zaštite i spašavanja, naveli su iz Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Prema prognostičkim kartama, početkom naredne sedmice u cijeloj Bosni i Hercegovini izgledno je pogoršanje vremenskih prilika.

Uz povećanu naoblaku i južno strujanje, padavine će u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni i Krajini biti intenzivnije u odnosu na ostatak zemlje. Sa porastom nadmorske visine i nižim temperaturama zraka, na planinama je moguć snijeg.

Usljed relativno visokih temperatura, topljenja snijega i prognoziranih padavina, sadržaj vode u tlu će porasti. Mada će otežavati planirane poljske radove, ova pojava, na ocjeditim i propusnim zemljištima, ne bi trebala uzrokovati veće probleme ratarima.

U drugom dijelu sedmice moguća je pojava golomrazice.

Mirko Šarović o najavama Valentina Inzka: “Gadafijevska politika SNSD-a i Milorada Dodika je dovela do ovoga”

Žestoka svađa Jelene Karleuše i Milice Pavlović sa fanovima zbog kontroverznog spota!