Pogledajte snimak sa lica mjesta: Milorad Dodik stigao u Tužilaštvo BiH, daje izjavu u vezi sa spornom kupovinom vile u Beogradu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u zgradu Tužilaštva BiH u Sarajevu gdje će dati izjavu u predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu.

Dodik je ranije kazao da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH, ali je ustvrdio da se ovaj predmet pokreće “iz političkih razloga” kako bi se “skrenula pažnja sa dešavanja u FBiH gdje nisu uspjeli da dogovore izmjene Izbornog zakona”.

Dodik će najavio i da će u 13 sati održati i konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu na kojoj će vjerovatno govoriti o ovom predmetu.

Riječ je o predmetu “Pavlović banka” koji je vezan za vilu u beogradskom naselju Dedinje, koju je Dodik kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.

Iako je tvrdio da je vilu platio novcem od kredita, ispostavilo se da je kredit u Pavlović banci podigao tek godinu kasnije, 27. juna 2008. godine, što je nametnulo opravdanu sumnju da je kredit poslužio kao pokriće.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.