Pogledajte snimak Sarajeva koji ima više od dva miliona pregleda: Šta je toliko posebno na njemu?

Snimak Sarajeva iz 2022. godine je dosad prikupio više od dva miliona na YouTubeu. Šta je toliko interesantno na njemu? Objavio da je korisnik koji se zove Samir. On je prošetao Baščaršijom, Ferhadijom, Skenderijom i Marijin Dvorom te zabilježio atmosferu jednog sasvim običnog dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Snimio je ljude koji su uživali u baštama kafića, građane i turiste koji kupuju namirnice na Marklama i slatkiše u dućanu na Baščaršiji itd.

Između ostalog je razgovarao s dvije djevojke koje su sjedile u blizini Principovog mosta. Navele su da odlično žive u Sarajevu te da pohađaju Srednju ugostiteljsko – turističku školu.

“Lijepo nam je i zadovoljne smo”, kratko su poručile ove nasmijane djevojke. Iako se ovaj video čini sasvim običnim, mnogi smatraju da je uspio prikazati istinsku ljepotu našeg grada i upravo to im se jako dopalo.

“Mnoge zemlje imaju mnogo toga za naučiti i nadoknaditi. Čistoća, uljudnost, gostoprimstvo, prijateljstvo, kultura i historija su izvan ovoga svijeta. Sarajevo je raj na zemlji”, “Čini se da je ovo mjesto tako mirno i lijepo.

Možete osjetiti ugodnu atmosferu. Ko ne bi želio biti tamo? Ja definitivno bih. Pozdrav iz Meksika”, “Odlično snimljeno Sarajevo. Sarajevo, ljubavi moja”, neki su od komentara – prenosi Klix.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.