Pogledajte snimak: Strahovito olujno nevrijeme zabilježeno u Bosni i Hercegovini ulice kao rijeke u Tuzli

Jako nevrijeme pogodilo je danas Tuzlu. Stranica BHmeteo objavila je video koji prikazuje nevrijeme uz velike količine kiše i leda. Riječ je o naselju Simin Han. Jutros su sa ove stranice najavili i kako se u nastavku dana očekuje ponovo nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje, uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom.

“U dijelovima sjeverne, sjeveroistočne, centralne i istočne Bosne u poslijepodnevnim satima mjestimično može biti izraženijih pljuskova sa grmljavinom uz moguću pojavu nevremena. Za vikend više padavina, uz lokalno obilnije i nepogode”, naveli su u prognozi.

Prognoze Sladića

I poznati meteorolog Nedim Sladić, rekao je prije nekoliko dana da olujno nevrijeme ide prema BiH.

Evropski eksperiment predviđanja oluje najavio je da će biti jačih oluja širom starog kontinenta, uključujući Bosnu i Hercegovinu te zemlje regiona.

Zbog obilnih padavina, velikog grada i u manjoj mjeri zbog jakih naleta vjetra, izdat je njihov nivo 1 širom Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Sjeverne Makedonije.

“Ni ovog maja situacija nije bitno drugačija.

Do pred sami kraj mjeseca, subtropska mlazna struja ostaje u svojoj punoj snazi, ograničavajući prodiranje vrelog zraka iz Afrike sjevernije prema Mediteranu.

Ovaj mlaz polako pokazuje znakove slabljenja na samom kraju mjeseca maja preko sjevera Afrike.

U isto vrijeme, polarni mlaz struje ostaje sjeverno od Ujedinjenog Kraljevstva i većeg dijela juga Fenoskandije, što omogućava većem dijelu sjeverozapadne Europe nešto stabilnije vremenske prilike te prvi duži suhi period nakon niza mjeseci sa čestim padavinama”, naveo je ranije Sladić.

Pogledajte snimak nevremena iz Tuzle.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.