Pogledajte snimke iz Bosne i Hercegovine koji su se pojavili na mrežama: Jako nevrijeme je danas pogodilo Banja Luku

Jako nevrijeme danas je zahvatilo Banja Luku, a bujične vode napravile su probleme stanovnicima naselja Starčevica. Kako javljaju mediji, nakon jake kiše praćene grmljavinom, mnogim građanima tog banjalučkog naselja poplavljene su garaže i podrume.

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom roku šahtovi na cestama nisu mogli da prime svu vodu tako da je mnogo ulica pod vodom.

Kiša je praćena grmljavinom i vjetrom.

Bujične vode su poplavile garaže u Banja Luci. Jako nevrijeme danas pogodilo je i okolinu Prnjavora, uz led i obilnu kišu.

Snažno nevrijeme je danas pogodilo i Zagreb, ali i Suboticu u Srbiji.

Meteorolozi su najavili da se u Bosni i Hercegovini sutra očekuje povremena kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Temperatura zraka, prema najavama, bit će do 30 stepeni Celzijusovih.

U nastavku vam donosimo prognozu za naredne dane, ali i snimke iz Banja Luke.

U petak, 9.06.2023., u Bosni djelomično vedro. U jutarnjim satima dosta niske naoblake ili magle se očekuje na sjeveru Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Poslijepodne lokalni pljusak je moguć na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U subotu, 10.06.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme, povremeno sa pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U nedjelju, 11.06.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U ponedjeljak, 12.06.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz slabije lokalne pljuskove. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

Pogledajte snimke iz Banja Luke.

Voda je napravila probleme i u garažama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.