in , ,

Pogledajte sramotno ponašanje u Sarajevu: Nije samo dijaspora nekulturna!

Prizori iz Sarajeva ukazuju na to da je nekultura i nebriga o ekologiji duboko ukorijenjenja u bh. društvo kako u domovini tako i u dijaspori.

Nakon što se danas pojavio snimak iz Jelaha na kojem mladić iz tog naselja bukvalno očitava lekciju “gospođi” iz Njemačke koja je tokom odmora htjela da baci smeće u rijeku Usoru, krenula je salva komentara protiv dijaspore.

VEZANI TEKST: Došli iz dijaspore u Jelah, smeće bacili u Usoru: Mladić ih natjerao da pokupe i očitao im lekciju

Ipak, prizori iz Sarajeva ukazuju na to da je nekultura i nebriga o ekologiji duboko ukorijenjenja u bh. društvo kako u domovini tako i u dijaspori.

Komunalna služba Kantona Sarajevo objavila je putem Facebooka “razglednicu” iz sarajevskog naselja Šip.

“Nakon učestalih prijava da pojedinci izbacuju otpad i ostavljaju ga pored kontejnera, komunalni redari su pojačali kontrole u naselju Šip, Općina Centar Sarajevo.

Zatekli su osobe koje nepropisno odlažu građevinski otpad”, poručili su na ovoj stranicu.

Napomenuli su i da je u toku sačinjavanje zapisnika koji će biti proslijeđen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

U komentarima, građani su pozdravili ovakve akcije i napomenuli da bi cifre kazni za ovakvo ponašanje trebale biti jako visoke.

“Kazne trebaju biti drastično visoke tako da im vise nikad ne padne na pamet ponoviti ovako nešto”, napisala je jedna od građanki.

VEZANI TEKST: Oglasio se Mirnes Kamišević iz Jelaha koji je natjerao dijasporce da pokupe smeće koje su krenuli baciti u rijeku Usoru

Pojavio se još jedan snimak Mirnesa kako u Jelahu “rastjeruje” dijasporce i tjera ih da pokupe smeće koje su htjeli baciti u rijeku Usoru

Mozgalica: Pronađite grešku na slici za 10 sekundi