Pogledajte video: Bosanska kompanija oduševila Austrijance, za samo 30 sati su napravili stambenu zgradu!

Svi prisutni, kao i sami građani Wiener Neustadta, bili su oduševljeni brzinom gradnje. Kompanija Module One iz Brčkog 7. i 8. marta uspješno je okončala projekt u austrijskom gradu Wiener Neustadtu. Projekt je obuhvatio izgradnju dvije stambene zgrade modularnog tipa od 1500 m² stambenog prostora, raspoređenog u 20 stanova. Slučajni prolaznici su bili fascinirani načinom i brzinom gradnje, jer ujutro kada su kretali na posao je bila samo temeljna ploča, a već poslije podne u povratku dočekale su ih završene dvije etaže zgrade.

Tokom montaže druge zgrade održana je prezentacija kompanije Module One i sistema modularne gradnje.

U kompaniji u Brčkom je proizvedena stambena zgrada od 27 modula i četiri segmenta terase, koja je potom montirana u Austriji za nevjerovatnih 30 sati.

Izvršni direktor Dino Šačirović je tom prilikom istaknuo da je modularna gradnja na našim prostorima i dalje velika nepoznanica.

–Većina ljudi ovaj tip gradnje poistovjećuje sa kontejnerima i montažnim kućama, što je u suštini neuporedivo sa onim što mi proizvodimo, a to su višespratni objekti koji mogu imati različite namjene. Modularna gradnja svakim danom postaje sve veći trend u građevinarstvu širom svijeta, zbog same brzine gradnje, veće kontrole troškova i kvalitete, te bolje samoodrživosti – rekao je Šačirović.

Danas modularni objekti ispunjavaju sve zahtjeve modernih nekretnina te svojom arhitekturom i dizajnom ničim ne zaostaju za konvencionalno izgrađenim objektima.

–Montažu stambene zgrade smo iskoristili za prezentaciju kompanije Module One, odnosno naših tehničkih rješenja koja su rezultat mukotrpnog rada proteklih godinu i pol dan – navodi direktor Šačirović.

Svi prisutni, kao i sami građani Wiener Neustadta, bili su oduševljeni brzinom gradnje i stupnjem gotovosti isporučenih modula.

Slučajni prolaznici su bili fascinirani načinom i brzinom gradnje, jer ujutro kada su kretali na posao je bila samo temeljna ploča, a već poslije podne u povratku dočekale su ih završene dvije etaže zgrade, prenosi Biznisinfo.

Do sada se o kompaniji Module One pisalo samo u lokalnim medijima, ali u posljednjih par dana Module One je postao tema najpopularnijih medija širom Austrije. “Ovom prilikom želim izraziti veliku zahvalnost svim zaposlenicima u kompaniji Module One, jer je sve ovo rezultat našeg zajedničkog rada, truda i zalaganja. Osjećam ponos što sam dio tima koji je samostalno razvio sva tehnička rješenja potrebna za proizvodnju ovako kompleksnih i složenih proizvoda koji zadovoljavaju najstrože standarde građevinske industrije širom svijeta.

Ohrabruje me vidjeti da je naš proizvod s oznakom “Made in Brčko”, “Made in Bosna i Hercegovina”, jako dobro prihvaćen na tržištu Europske unije, što pruža temelje za sigurno poslovanje naše kompanije u budućnosti – istaknuo je direktor Šačirović.

Pogledajte video.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.