Pogledajte video fudbalskog čuda: Mladi Bosanac Arman Zulum igrom neodoljivo podsjeća na Lionela Messija, na probi je u Dinamu!

Arman Zulum osmogodišnjak iz Sarajeva koji svojim fudbalskim potezima jednostavno plijeni pažnju stručnjaka i publike i neodoljivo podsjeća na najboljeg igrača na svijetu provešće nekoliko dana u Dinamovoj akademiji.

Zulum je član Škole fudbala Sparta iz Sarajeva i zaista je fudbalsko čudo.

Na mnogim međunarodnim turnirima preslatki mališan već je proglašavan za najboljeg igrača i nije trebalo dugo vremena da njegov talenat primjete skauti Dinama, kluba koji se posljednjih godina proslavio školovanjem mladih igrača.

Dinamova škola fudbala spada u sami svjetski vrh, a maleni Arman naredne će dane provesti upravo u Zagrebu.

“S obzirom da veliki klubovi kao sto je GNK Dinamo imaju svoje skaute širom Balkana, nije trebalo mnogo vremena da informacija o Armanu dođe do njih.

Preporukom jednog od prijatelja koji dobro poznaje Armanov talenat i analizom Armana od strane stručnjaka GNK Dinamo uslijedio je zvanični poziv da Arman putuje u Zagreb kako bi se u njegov talenat lično uvjerili.

Arman trenutno boravi u Zagrebu, redovno trenira sa svojim vršnjacima. Shodno procjeni kluba, postoje dvije opcije kada je Armanova buducnost u Dinamu u pitanju.

Jedna je da ga skauti Dinama nastave intenzivno pratiti i redovno pozivati u svoje kampove i međunarodne turnire i kada osjete da je pravo vrijeme, ponude mu dugoročnu vjernost klubu.

Druga opcija je da klub zatraži da dječak preseli u Zagreb kako bi bio stalni član kluba, i u toj opciji klub bi se morao obavezati da obezbijedi preseljnje i za njegove roditelje, što ne bi bilo ništa novo u svjetu fudbala na visokom nivou.” kazao je za N1 direktor ŠK Sparta Amil Šukalo.

Majstorije preslatkog fubalskog genijalca iz Sarajeva pogledajte i u videu:

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.