Pogledajte zaključke sjednice Predsjedništva BiH

Danas je održana 26. redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da se iz Budžeta institucija BiH za Ljubinje i Stolac izdvoji po jedan milion KM za pomoć u sanaciji šteta izazvanih zemljotresom.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da se za porodicu poginule u zemljotresu Elmire Sefo iz Stoca izdvoji 50.000 KM. Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da realizuje ovu odluku.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog sekretara UN-a Antonija Guterresa za učešće na međunarodnom sastanku “Stockholm +50: zdrav planet za prosperitet svih-naša odgovornost, naša prilika“ koji će se održati u Stokholmu, 2. i 3. juna 2022. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Sjeverne Makedonije Steve Pendarovskog za učešće na “Prespa Forum Dialogue”, koji će se održati u Ohridu, od 16. do 18. juna 2022. godine.

Predsjedništvo BiH podržalo je nominaciju Bosne i Hercegovine za članstvo u Međuvladinom odboru za očuvanje nematerijalne kulturne baštine (UNESCO).

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj o implementaciji Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja i radu Subregionalne konsultativne komisije u 2021. godini.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) i Agencije za promociju izvoza Mađarske (HEPA), neprofitnog privatnog dioničkog društva ograničene odgovornosti.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pregovorima:

– Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Bahrein o oslobađanju od viza za nosioce diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša

– Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o utvrđivanju granične procedure za željeznički granični prijelaz Brasina – Zvornik

– Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) – Gunja (RH) na M-14.1 DC / 214 (RH)

– Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Libanske Republike o readmisiji lica koja borave bez dozvola

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju:

– Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o obavljanju dohodovne djelatnosti uzdržavanih članova osoblja diplomatskih misija i konzularnih predstavništava

– Sporazuma o grantu i Amandman 8. na Sporazum o finansiranju od 27.2.2006. godine, zaključen između KFW-a, Frankfurt na Majni („KfW“) i Bosne i Hercegovine koju predstavlja Vijeće ministara Bosne i Hercegovine („Primalac“), u iznosu od 6.000.000,00 EUR – Ublažavanje uticaja COVID-a 19 za mikro, mala i srednja preduzeća (MICMSME) putem Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu (EFBH) – faza 2

– Protokola o izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između država Evropskog udruženja slobodne trgovine (EFTA) i Bosne i Hercegovine, uključujući izmjene i dopune pratećih bilateralnih sporazuma o poljoprivredi sa Švicarskom Konfederacijom (uključujući Lihtenštajn), Norveškom i Islandom

– Sporazuma o uslugama u vazdušnom saobraćaju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Bahrein

– Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije o uzajamnom priznavanju i zamjeni nacionalnih vozačkih dozvola.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.