Pogledajte, zastupnik SDP-a Igor Stojanović bez ustručavanja poručio: “Za SDA je džamija važnija od Bosne i Hercegovine”

Gost ovosednične „Crvene olovke“ na Avaz TV bio je Igor Stojanović, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo.

Na početku razgovora Stojanović se osvrnuo na nedavne komentare njegovog kolege iz skupštinskih klupa Harisa Zahiragića vezano uz njegov IQ i frizuru.

– Moram priznati da nisam mjerio IQ, a ne mislim da ni da mi je firzura nešto posebna. Ali takva retorika govori o propasti bh. društva. Govori i o liderima i standardima koje postavljaju lideri. Znamo kakvo je ponašanje tog Zahiragića, a Izetbegović je sklonio pet ljudi da bi njega ugurao u Skupštinu KS – naveo je Stojanović.

Stojanović se osrvnuo i na pitanje zajedničkog kandidata trojke za Predsjendištvo BiH.

– Trenutno su pregovori u toku, ali SDP mora imati kandidata za člana Predsjedništva. To baziramo na broju glasova svake stranke. SDP nije dobio kandidata za načelnike u Sarajevu, ali kada vidite nivo BiH, SDP je opozicioni lider i treba da preuzmemo odgovornost.

Kada je u pitanju ko će biti delegiran, Stojanović ističe da su najizglednija imena Bećirović i Nikšić.

– To su najveći favoriti za kandidaturu i nadam se da će jedan od njih u svakom slučaju preuzeti odgovornost, osim ako ne dođe do zajedničkog kandidata koji neće biti član nijedne od stranaka trojke.

Bilo je puno prijedloga, od advokata Ifeta Ferageta do gospođe Amre do Šabić-El-Rayess. Ali ja mislim da to treba biti kandidat SDP – kazao je Stojanović.

Stojanović je kazao da je veliki kamen spoticanja što NiP ne želi dati podršku Nerminu Nikšiću.

– Oni nisu spremni podržati Nikšića, kao što ni mi nismo spremni podržati nikoga ko je bio član SDA. Denis Bećirović se tu nameće kao rješenje. Zamislite šta bi se desilo kad bi bio kandidat trojke – ističe Bećirović.

Zastupnik je komentirao i izajvu Izetbegovića da dok su džamije pune, ne brine za Bosnu.

– Ponosan sam što sam bio pripadnik Armije BiH. Priča da je patriotizam uslovljen odlaskom u džamiju sve je suprotno od ideje za koju smo se mi borili.

SDA s takvim postupcima dijeli i ovo malo patriota koji se suprotstavljaju podjeli zemlje.

Takav stav unutar SDA pokazuje nezrelost, odustajanje od ideje zajedništva i da je njima u konačnici džamija važnija od države – navodi Stojanović.

Pogledajte snimak.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.