Pojavio se snimak: Pogledajte hapšenje vođe kriminalne grupe Dejana Rovčanina u Banja Luci

Policijski službenici MUP-a RS danas su u Banja Luci uhapsili Dejana Rovčanina, vođu kriminalne bande za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica.

Rovčanin je inače crnogorski državljanin za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu zbog više krivičnih djela.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela “Stvaranje kriminalne organizacije”, “Nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojne droge” i “Nezakonito držanje oružja”.

Rovčanin je inače označen kao vođa kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom kokaina i heroina.

On će biti sproveden u prostorije Suda BiH gdje će se, shodno zakonu, voditi krivični postupak.

Podsjetit ćemo, Rovčaninu se u Crnoj Gori sudi za šverc kokaina na brodu “Jadran”.

U optužnici specijalnog tužioca se navodi da su za šverc oko 60 kilograma kokaina okrivljeni Vladimir M. Račić, koji je u bjekstvu, Dejan D. Rovčanin, takođe u bjekstvu, Duško V. Radenović, Radomir R. Osmajić i Vojin M. Stupar, prenosi crnogorski portal Vijesti.me.

Prema navodima optužnice, u cilju realizacije kriminalnog plana, okrivljeni Duško Radenović zajedno sa Milošem Kulićem, stariji vodnik u Ratnoj mornarici Crne Gore, koji je rješenjem Višeg suda u Podgorici određen za svjedoka saradnika, su 17. aprila 2019., po prethodnom dogovoru, sa umišljajem podstreknuti na izvršenje krivičnog djela od okrivljenih Račića i Rovčanina.

Na način što su Račin i Rovčanin predložili Kuliću da obezbijedi da se na školski brod “Jadran” unese najmanje 50 kilograma kokaina, i da je ovim brodom transportuje do Istanbula i obećali mu određenu nagradu.

Dodaje se da je Radenović drogu unio na brod “Jadran”, te rance sa kokainom smjestio u spavaonu ispod svog kreveta i u jednom od vojničkih ormarića.

Potom je ponovo otišao do “golfa 5” i uzeo još dva ranca sa kokainom i njih smjestio u vojničke ormariće zajedno sa oružjem, a sve ovo, kako bi po dolasku broda u luku Istanbul, drogu predao drugim, za sada neidentifikovanim članovima kriminalne organizacije radi dalje prodaje.

Pogledajte snimak hapšenja iz Banja Luke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.