Policajac koji je čuvao zgradu Predsjedništva se tereti da je djelovao kao dio organizirane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je pritvor za policajca, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koji je radio na obezbjeđenju zgrade Predsjedništva BiH.

Radi se o Milošu Popovcu rođenom 1996. godine na Ilidži, a koji je radio kao policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a KS i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inozemstvu, provodi opsežnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog, koji se tereti da je djelovao kao dio organizirane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika, pri čemu je, između ostalog, vršio zlouporabu ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku odoru i opremu, za potrebe izvršenja kaznenih djela.

On je osumnjičen da je djelovao kao član organizirane kriminalne skupine, koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju opojnih droga “speed”, “marihuana” i “kokain”, na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i drugim zemljama EU.

Mjera pritvora predložena je jer je opsežna istraga u toku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati neometano okončanje istrage u ovom predmetu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.