Policajci morali angažovati ginekologa: Djevojka iz BiH drogu krila u polnom organu…

Dileri na sva načine pokušavaju drogu da sakriju od policije, a u ovim namjerama najviše se istakla djevojka iz Dervente, zbog koje su policajci morali angažovati ginekologa.

o sada su dileri krili drogu u čarapama, donjem vešu, hrani, ali je ova djevojka iz Dervente otišla korak dalje.

Izvor blizak istrazi pojasnio nam je da je policija došla do informacija da ova djevojka posjeduje određenu količinu droge.

– Prilikom pretresa policija kod nje nije našla drogu, pa su posumnjali da ju je sakrila, i to ne baš na uobičajenom mjestu. Zbog toga su morali angažovati ginekologa iz Dervente, koji je prilikom pregleda kod nje našao vrećicu s heroinom – kaže sagovornik za srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez, rekla je da su oni tokom tri mjeseca ove godine pojačanim aktivnostima došli do znatno boljih rezultata u borbi protiv neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ona je takođe pojasnila da su dileri na sve načine pokušavali sakriti drogu od policije, ali da im to nije polazilo za rukom.

– Jedan od dilera je, kada je vidio policiju, pokušao drogu sakriti u usta. Kod drugog smo narkotike našli u donjem vešu, kao i u čarapama. Prilikom jednog pretresa naši službenici su drogu našli u motoru frižidera – pojasnila je Kerkezova.

Navodi da su, osim toga, drogu u jednom slučaju našli u vrećici čipsa. Tada je policija zaustavila automobil. Prilikom kontrole primijetili su da se u kesici nalazi materija koja podsjeća na marihuanu. Prilikom pretresa, u čipsu je pronađena kesica sa oko pet grama marihuane.

Nagorjeli dokaz
Jednom prilikom su policajci iz vatre morali da vade drogu. Tada je policija upala u stan koji su koristila dva brata, a jedan od njih je drogu ubacio u šporet.

Inspektor je veoma brzo reagovao i iz vatre izvadio vrećicu s marihuanom, koja je već bila nagorjela, i tako sačuvao dokaz za suđenje.

Kada je u pitanju borba protiv narkotika na području dobojske regije, Kerkezova kaže da su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate.

– Broj podnesenih izvještaja Okružnom tužilaštvu Doboj u odnosu na isti period prethodne godine povećan je za 55 odsto dok je broj evidentiranih prekršaja povećan za 47 odsto – ističe Kerkezova.

Na području Policijske uprave Doboj za prva tri mjeseca ove godine podneseno je ukupno 11 izvještaja o počinjenom krivičnim djelima u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, a u navedenom periodu evidentirano je ukupno 97 prekršaja u vezi s opojnim drogama.

– Kada je u pitanju oduzeta droga, takođe smo ostvarili veoma dobre rezultate. U ova tri meseca oduzeli smo 10,58 kilograma spida, 458 grama marihuane i 10,31 gram kokaina. Ove količine su mnogo veće, ako se porede sa istim periodom prošle godine – kaže portparol dobojske policije.

Kao najveću zapljenu u ovoj godini ističe akciju „Splav“ u kojoj je, između ostalog, oduzeto i više od 10 kilograma spida.

Pored toga, policija je hapsila i podnosila izvještaj zbog krivičnih djela “neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”, “omogućavanje uživanja opojnih droga”, kao i veći broj prekršaja zbog zloupotrebe opojnih droga.

– Takođe, za 35 osoba su izdati prekršajni nalozi, jer su odbili da se testiraju na prisustvo opojnih droga u organizmu – kaže Kerkezova.

Ona je poručila da će policija i u narednom periodu nastaviti s akcijama koje su usmjerene protiv dilera i nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.