Policija objavila detalje incidenta u Sarajevu: Jedan maloljetnik teško povrijeđen, drugi uhapšen

Nakon incidenta u Sarajevu u kojem je povrijeđen maloljetnik, oglasila se i sarajevska policija. Kako navode, rukovodstvo Srednje mašinske tehničke škole je oko 11:40 sati obavijestilo policijsku stanicu Centar da su se dva muškarca sukobila u neposrednoj blizini školskog prostora te da je jedan od njih povrijeđen.

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je riječ o maloljetnicima.

Maloljetnik, koji je učenik Srednje ugostiteljsko-turističke škole je zadobio povredu glave tvrdim predmetom. Na KCUS mu je konstatovana teška tjelesna povreda i zadržan je na opservaciji.

Drugi učesnik, učenik Srednje mašinske tehničke škole, pristupio je u pratnji roditelja u stanicu Centar.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva KS te je nakon obavljenog uviđaja maloljetnik – učenik SMTŠ lišen slobode zbog krivičnog djela Teška tjelesna povreda.

Shodno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH druge informacije neće biti saopćene, navela je policija.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u Sarajevu je zabilježeno još jedno vršnjačko nasilje gdje je jedan učenik drugu nanio povrede oštrim predmetom koje su kvalifikovane kao ubistvo u pokušaju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.