in ,

Policija podnijela izvještaj protiv Draška Stanivukovića

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osobe inicijala D.S. iz Banja Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”. Naravno, radi se o Drašku Stanivukoviću

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osobe inicijala D.S. iz Banja Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Kako se navodi u saopštenju iz Policijske uprave Banja Luka “D.S. se sumnjiči da je dana 5. aprila, ispred Administrativne službe grada Banjaluka, kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije postupilo suprotno propisima Štaba za vanredne situacije RS i suprotno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti iako je bio dužan i mogao biti svjestan da na taj način može uticati na odluku građana da svojim ponašanjem postupaju suprotno mjerama za suzbijanje virusa korona”.

Komandant banjalučkog Gradskog štaba za vanredne situacije je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Nekoliko stotina građana, ugostitelja i zaposlenih u oblasti ugostiteljstva 5. aprila se okupilo u centru Banja Luke kako bi izrazili nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama, kao i mjerama podrške za one kojima je mjerama zabranjeno da rade u RS-u.

Oni su otišli do Palate Republike u Banja Luci tražeći da im se obrati Željka Cvijanović, predsjednica RS, a pošto do toga nije došlo otišli su do zgrade Gradske uprave, gdje je pred njih izašao Draško Stanivuković koji im se i obratio iskazujući im podršku.

INSPIRIRAJUĆA PRIĆA IZ BIH ODUŠEVILA MNOGE Uzeo svesku dužnika i isplatio sve dugove ljudi u trgovini

Pogledajte isječak sa snimanja novog filma Danisa Tanovića “Deset u pola”