Policija u Doboju iznijela detalje svirepog ubistva: Sve je izvršeno na monstruozan način

U Doboju je danas održana vanredna konferencija za medije na kojoj su pripadnici MUP-a RS-a iznijeli detalje svirepog ubistva u ovom gradu. Na početku konferenecije načelnik PU Doboj Slobodan Radinković je kazao da je vanredni press organizovan zbog velikog interesa i umirivanja javnosti, a zatim je iznio čitav slijed događaja od planiranja do hapšenja osumnjičenih.

Radinković je kazao da su dojavu o nestanku ubijenog K. S. i njegove supruge iz kuće u kojin su živjeli, a gdje je uočen trag krvi, zaprimili u 11:50 sati od kume uhapšene A. K. koja je došla u stan i zatekla dvoje djece koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Sumnjalo se na nasilje u porodici, a građani su u 13:50 prijavili da je u šumi zatečeno tijelo muškarca koji je bio vezanih ruku i nogu te usta i očiju na predjelu glave.

“Došlo se do saznanja da se radi o K. S. 1978. godine za kojeg je prijavljen nestanak.

Policija je na osnovu svojih informacija došla do saznanja da se u vezu mogu dovesti ženska osoba K. A. 1991. godište i muškarac L. D. 2005. godište koji su bili u vezi”, kazao je Radinković.

Do njenog hapšenja u Banjoj Luci uslijedio je niz povezanih aktivnosti, tako je Radinković kazao da su K. A. i L. D. iznajmili dva vozila u rent a car kućama te stan na dan u Banjoj Luci gdje su otišli po završetku ubistva.

Pretreseno je više objekata i vozila, a krim obradom je utvrđeno da su nekoliko dana ranije, dva-tri dana prije ubistva ubijenom K. S. u limunadu stavljali i lijekove kako bi bio što više onesposobljen.

Prvo vozilo su rentali 27. januara, a ranije su iznajmili i stan u Banjoj Luci gdje su kasnije vratili vozilo kojim su prevezli vezanog K. S. iz stana do lokacije šume gdje su ga ostavili vezanog.

“Oni su 1 sat iza ponoći došli u stan u Doboj, gdje su zatekli oštećenog u krevetu.

L. D. ga je potom udario šakom, nakon čega su ga vezali i ubacili u prtljažnik rent a car vozila.

Po dolasku na lokaciju uboden je tri puta nožem te je uslijed povreda preminuo”, kazao je Radinković te dodao:

“Možemo zaključiti da se radi o umišljaju, da je pripremano i na monstruozan način je izvršeno”, zaključio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.