in , , ,

Policija zbog pokušaja ubistva uhapsila tri osobe

Napad se dogodio u 19:40 sati u ulici Humska

U općini Novo Sarajevo sinoć je teško povrijeđen 25-godišnji muškarac, a policija je zbog pokušaja ubistva uhapsila tri osobe.

Muškarcu inicijala A. S. (1996.) iz Sarajeva oštrim predmetom su nanesene teške tjelesne povrede, nakon čega mu je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prebačen na KCUS, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

Napad se dogodio u 19:40 sati u ulici Humska.

Policija je u 21:20 sati uhapsila L. Č., rođenog 2001. godine, A. Č., rođenog 2002. godine i S. G., rođenog 2002. godine, nastanjene u Sarajevu. Navedene osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ FBiH (ubistvo u pokušaju), saopćeno je iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a također je pronađeno i izuzeto sredstvo izvršenja – nož.

Navedene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njima.

GRAĐANI UZNEMIRENI Bošnjačkim povratnicima u područje Jug u Mostaru na vrata dolazi policija!

Izbačen je iz Zvezda Granda zbog strogog kršenja ugovora i pravila: Saša Popović donio hitnu odluku, reagovao oštro!