Policijsko obezbjeđenje Bakira Izetbegovića spriječilo kurire da Sebiji uruče zvaničan akt o smjeni s KCUS-a!

Policijsko obezbjeđenje Bakira Izetbegovića spriječilo je danas kurire sa KCUS-a da Sebiji Izetbegović, još direktorici ove ustanove, uruče akt o smjeni, javio je portal “Avaza“. Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je 30. oktobra saopćio da je pokrenuo smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović, koja je rukovodila ovom ustanovom od januara 2016. godine.

Izetbegović je obaviještena o odluci Upravnog odbora i ima osam dana da se pismeno izjasni o tome.

Međutim, iako joj je UO KCUS-a poslao zvanično preporučenom poštom odluku, ona je, kako javlja Avaz, odbila da je preuzme s ciljem da što više odugovlači proces svoje smjene.

Objavljen je i faksimil službene zabilješke.

Službena zabilješka koju je objavio Avaz

Ipak, odluka UO KCUS-a danas je poslana po kuriririma. Ali, tu je nastao problem.

-Dana 06.11.2023. godine u 12:25 sati kuriri – dostavljači Karamović Fuad, Efendić Muris i vozač Dino Banda bili su spriječeni da uruče akt br. 65-04-4-39105 od 31. 10. 2023. godine ili da obavještenje o preuzimanju pismena ostave u poštansko sanduče generalnoj direktorici KCUS-a na adresi Slatina.

Kako se navodi, spriječio ih je policijski službenik koji obezbjeđuje objekat na način da je zabranio pristup do ulaznih vrata na naprijed navedenoj adresi i da se ništa ne smiju ostavljati na vrata i ubacivati u poštansko sanduče.

Službenu zabilješku sačinio je šef Službe za kancelarijsko i arhivsko poslovanje na osnovu izjave naprijed navedenih kurira – dostavljača.

Naime, Sebija Izetbegović je zvanično obaviještena o dolasku kurira, putem Službe za kancelarijsko i arhivsko poslovanje.

“Poštovana generalna direktorice KCUS-a:

Na osnovu Zakona o upravnom postupku FBiH (Službene novine FBiH, brroj 2/98, 48/99, 61/22) obavještavamo Vas da je potrebno da budete prisutni u svom stanu na adresi Slatina u Sarajevo na dan 07.11.2023. godine u 11:00 sati radi preuzimanja pismena br. 65-04-4-39105 od 31.10.2023. godine jer na dan 06.11.2023. godine u 12:25 sati niste zatečeni na adresi.

S poštovanjem. Kuriri – dostavljači KCUS-a”, dodaje se.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.