Političar iz Srbije oštro napao glumce iz zemlje, Dragan Bjelogrlić poručio: Za*ebali ste se, malo je i naša

Dok se srbijanska javnost ususret današnjem skupu koji organizuje predsjednik Srbije dijeli na dvije strane: za i protiv Vučića, na udaru su se našli glumci kojima je njegov kolega iz stranke poručio da odu iz zemlje, na šta je reagovao i Dragan Bjelogrlić.

Usljed bure koju su u srbijanskoj javnosti pokrenule izjave Jelene Karleuše koja je stala na stranu Aleksandra Vučića te prozivanja tamošnjih glumaca, oglasio se i predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić i poručio glumcima kojima se ne sviđa režim da “idu negdje drugdje da glume”.

Gostujući na Happy televiziji pozvao je građane na današnji skup koji organizuje predsjednik Srbije kao odgovor na proteste “Srbija protiv nasilja”.

Istovremeno je kazao kako se čudi kako glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vrijeme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

“Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vrijeme bivše vlasti, a u vrijeme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mjesečno, a ne valja vam Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim?

Pa, nemoj da glumite, idite negdje drugdje pa glumite!”, kazao je.

Povodom prozivki glumaca reagovala je i Glumačka organizacija Srbije uz poruku na društvenim mrežama:

“Stop nasilju nad glumcima. Mi imamo pravo na svoje mišljenje!”.

Na izjave Glišića odgovorio je i Dragan Bjelogrlić upitavši da li angažman u projektima koje finansira Telekom podrazumijeva da angažovani glumci nemaju pravo da javno iskažu svoje mišljenje.

“Ako je tako, ja više neću glumiti u seriji ‘Tajkun’, jedinoj Telekomovoj seriji u kojoj sam angažovan.

Predlažem da novi ‘tajkun’ bude Bule Goncić ili Rastko Janković. Oni, vjerovatno, zadovoljavaju zadate kriterijume”, naveo je u pisanoj izjavi.

Potom je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju Glišića uz poruku: “Opet nas tjerate iz zemlje. Za..bali ste se. Ipak ćemo ostati. Jer.. malo je i naša”.

Podsjetimo, sve je “počelo” od izjava Jelene Karleuše u emisiji Hit Tvit gdje je kritikovala glumce koji glume u serijama koje finansira državna firma Telekom poručivši:

“Nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.