Političari “ukrali show” na SFF-u: Denis Bećirović došao sa suprugom, pogledajte fotografiju

Premda je večeras u Bosni i Hercegovini otvoren Sarajevo Film Festival koji se smatra najvećom filmskom smotrom u ovom dijelu Evrope, na crvenom tepihu i svečanom otvorenju bilo je najviše onih iz potpuno druge branše tj. bh. političara.

Priliku da prošetaju crvenim tepihom uoči otvorenja 28. izdanja iskoristila su brojna “zvučna imena” s bosanskohercegovačke političke scene počev od visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je u Narodno pozorište stigao sa suprugom.

Schmidt je na društvenim mrežama poručio kako je zadovoljstvo naći se na crvenom tepihu SFF-a i vidjeti pravo lice Bosne i Hercegovine – “optimistično, dinamično i kreativno” – javlja Klix.

Također, premijer Federacije BiH Fadil Novalić stigao je na filmsku smotru sa suprugom, kao i predsjednik stranke Narod i pravda Dino Konaković.

Među prisutnima je bio i kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirević, zastupnica Naše Stranke Sabina Ćudić stigla je sa suprugom, glumcem Albanom Ukajem.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila gradonačelnike Ljubljane i Mostara na večerašnjoj ceremoniji.

“Ovih sedam dana Sarajevo posebno sija, i smatram da je ovo događaj koji svake godine postaje sve bolji i bolji”, rekla je Karić.

“Neka Sarajevo Film Festival i atmosfera koju on donosi, očara sve ljude koji su ovih dana ovdje. Moje srce je puno, a sigurna sam da uživaju i svi oni koji su ovdje danas sa nama”, zaključila je.

Na listi zvanica bili su i zastupnici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Damir Mašić i Irfan Čengić,

ambasador Velike Britanije Julian Reilly, federalna ministrica turizma i okoliša Edita Đapo te ministar kulture i sporta Samir Avdić.

Pojavio se i Denis Bećirović sa suprugom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.