Političaru Nebojši Vukanoviću oduzeli automobil, oglasila se policija

Delegat u NSRS i nosilac Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović nastavio je serijal blokada trebinjskih objekata od javnog značaja, pa je, nakon nedavnog parkiranja svoga “džipa” pred zgradom Elektroprivrede RS ovoga puta isto vozilo parkirao ispred zgrade Gradske uprave Trebinje u Ulici Vuka Karadžića, sa porukom zalijepljenom na šoferšajbni – “Stop mobingu vatrogasaca i radnika”.

Vozilo je oko 11 sati parkirao na trotoar i jednim dijelom propeo na ulazne stepenice u zgradu Gradske uprave, pa je policija koja je, nakon što su zaprimili poziv došla na intervenciju, pokušavala sa dva šlep vozila ukloniti “džipa”, ali bezuspješno, sve do 14 sati, kada se pojavio Vukanović, dao ključeve policiji, sjedajući i sam na zadnje sjedište, kada su se i odvezli.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je potvrdio da su, nakon što su primijetili nepropisno parkiranog “džipa” pozvali policiju, izvinivši se svim građanima Trebinja, ali i turistima, jer je i saobraćaj otežan, kao i kretanje pješaka ovom ulicom, odnosno, trotoarom.

“Policija će ustanoviti da li je vozilo zbog neispravnost otišlo na trotoar van kontrole, ili je vozač van kontrole“, kazao je Ćurić, napominjući da su dobili nezvanične informacije da se radi o slučaju koji se u posljednjih par dana ponavlja.

On se zapitao koliko osoba koja ovo radi misli dobra i sebi i gradu Trebinju i Republici Srpskoj, a poruka na automobilu, kako je shvatio, nije upućena njemu, jer, kako kaže, u ovoj zgradi nije vatrogasna jedinica koja bi trebala rješavati probleme vatrogasaca,

a ako radnici Gradske uprave nisu zadovoljni – postoji procedura kojom se iskazuje to nezadovoljstvo, sve do sudskih instanci.

On kaže da je već zaprimio nekoliko žalbi stranaka koje ne mogu ući u Gradsku upravu, niti se kretati ovim trotoarom, ali nadležni u ovoj upravi su mogli samo da sve to prijave policiji i da oni preduzmu dalje mjere.

Sam Vukanović koji se pojavio oko 14 sati, po auto je došao nakon suđenja sa Nenadom Nešićem u trebinjskoj Palati pravde, gdje je, kako je i sam rekao, došao Nešićev brat.

Kaže da je gradonačelnika pozivao u nekolika navrata u vezi sa navodnim mobingom vatrogasaca, ali mu ovaj nije ništa odgovorio, pa ga je nazvao nasilnikom, a sopstveno ponašanje apsolutno ne smatra nasilničkim.

“Ja ću sada koliko god treba platiti kazne. Mogu da mi daju sedam dana pritvora, mogu da mi napišu 1.000 maraka kazne.

Ja znam da sam kršio zakon i ja ću to da platim, ali neka plate i oni drugi koji krše zakon“, kazao je novinarima Vukanović, ističući da su na mjestu njegovog džipa trebali biti vatrogasci koje navodno mobinguju, ali zbog straha i ucjena nisu došli, već su tražili njega da ih štiti – javljaju Nezavisne.

Iako se u međuremenu u Ulici Vuka Karadžića pojavilo vatrogasno vozilo, ne zna se zašto su oni stigli tu.

Iz policije su se oglasili o ovom slučaju.

“Policijska stanica Trebinje zaprimila je danas u 11:10 dobila prijavu iz Gradske uprave Grada Trebinja da je N. V. parkirao putnički automobil marke Volvo na trotoar, ispred glavnog ulaza u Gradsku upravu, u Ulici Vuka Karadžića, čime je otežan ulazak strankama, te da je na taj način ugrožena i bezbjednost pješaka u navedenoj ulici”, rekli su iz policije.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je ovo valifikovalo kao krivično djelo “nasilničko ponašanje”.

Policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta i tom prilikom su privremeno oduzeli putnički automobil.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.