Ponosni Bosanac i Hercegovac Sergio Šotrić kod Hadžifejzovića iz Njemačke “direktno u kost”: “Loši odnosi sa Srbijom i Hrvatskom daju prostor Čoviću i Dodiku da nameću svoje agende”

Mostarac i ponosni Bosanac Sergio Šotrić gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV.

Iako je mjesto njegove trenutne poslovne i profesionalne odgovornosti, kao vlasnika i direktora njemačkih kompanija i vlasnika i direktora privatnog Centra za kulturu „Essigfabrik“ itd, trenutno Köln (Cologne / Germany / EU), Mostar i Bosna i Hercegovina su njegov grad i njegova domovina – i to je uvijek Šotrić ponosno insticao.

“Ovdje sam rođen, ovdje sam odrastao, ovdje sam se obrazovao, ovdje sam osnovao svoje prvo privatno preduzeće, ovdje sam se oženio, ovdje žive moje prijateljice i prijatelji i veći dio moje familije”, rekao je on svojevremeno.

Sinoć je kod Hadžifejzovića poentirao u nekoliko segmenata.

“Visokom predstavniku Christianu Schmidtu stalo je do budućnosti BiH! Vrijeme je za promjene”, rekao je on, pa nastavio:

“Loši odnosi sa Srbijom i Hrvatskom daju prostor Čoviću i Dodiku da nameću svoje agende.

Naši trenutno deficitarni, loši odnosi s Hrvatskom i Srbijom su samo odraz trenutnog poraza naše državničke politike, čime je otvoren slobodan prostor i Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, da nameću njihove agende Zagrebu, Briselu, Beogradu itd.

Schmidtov potez nametanja finansiranja izbora vidim kao jačanje uloge OHR-a, koja bi u skorijoj budućnosti mogla i dalje rasti. Mislim da je Christianu Schmidtu, kao i nama, stalo do budućnosti BiH”, istakao je Šotrić između ostalog.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.