Ponovo se tragična saobraćajna nesreća dogodila u Bosni i Hercegovini: Vozilo sletjelo u rijeku, poginuo 72-godišnjak

Jutros, 19. maja, u 7.15 došlo je do nove tragične saobraćajne nesreće u Bosni i Hercegovini sa smrtnim ishodom.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Policijskoj stanici u Travniku jutros je prijavljeno da je došlo do saobraćajne nezgode u ulici Mostarska, općina Travnik, te da je vozilo Opel Corsa sletjelo u rijeku Lašvu.

Vozilom je upravljao vozač H.F. rođen 1951. godine iz Travnika, koji je u ovoj nesreći smrtno stradao.

“U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik”, navode iz MUP-a.

Također, portal Travnicki.info javlja da pripadnici vatrogasne jedinice Travnik trenutno rade na izvlačenju automobila iz rijeke Lašve u mjestu Kanare.

Nesreća sa smrtnim ishodom i u Posušju

J.B. (2002.) smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u mjestu Broćanac kod Posušja, dok je B.J. (1996.) zadobio tjelesne ozljede neutvrđenog stupnja, priopćila je Viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu Petrunjela Matijević.

Dana 18. maja 2023. godine u noćnim satima PU Posušje je obavijestila dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu da se u mjestu Broćanac, općina Posušje dogodila prometna nezgoda kojom prilikom je došlo do samo slijetanja vozila marke “Mercedes”

posljedicom čega je na licu mjesta preminuo vozač istog vozila J.B. (rođen 2002. godine) iz Posušja, dok je suvozač istog vozila B.J. (rođen 1996. godine) iz Posušja, zadobio tjelesne ozljede za sada neutvrđenog stupnja, a koji je vozilom HMP Dom zdravlja Posušje prevezen u CUM SKB Mostar na daljnje liječenje.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje i izuzele predmetno vozilo radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminulog po nalogu tužitelja izvršiti obdukcija dana 20. maja 2023. godine.

U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja uzroka nastanka prometne nezgode, stoji u priopćenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.