Poprilično skandalozno saopštenje iz Dodikovog kabineta nakon sastanka s Milanovićem

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se večerasu Zagrebu sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem gdje su razgovarali o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga je iz Dodikovog kabineta stiglo poprilično skandalozno saopštenje za javvnost.

“Dodik je Milanoviću rekao da decenijama unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet, jer četiri stranca, troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabilizuju BiH”, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Kako se navodi u saopštenju, Dodik je ponovio da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Dejtonu što znači vraćanje nadležnosti entitetima koje su oduzete protivustavnim djelovanjem Kancelarije visokog predstavnika.

Ranije su se oglasili i iz kabineta Zorana Milanovića.

“Sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom”, navodi se između ostalog u saopštenju o kojem detaljnije možete pročitati klikom na ovaj LINK.

Leave your vote