Popularni pjevači iz BiH Mirza Selimović i Džejla Ramović oduševili bh. dijasporce koncertom u njemačkom gradu Frankfurtu

Proteklog vikenda održana je sedma po redu “Noć Bosne i Hercegovine” u “Stadthalle Offenbach” u Frankfurtu na Majni.

Prisutnim gostima obratili su se prof. dr. Kristijan Švarc Šiling (Christian Schwarz-Schilling), generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Višnja Lončar,

te Edin Bećarević, izvršni direktor fondacije “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak”, Jusuf Trbić, pisac i publicista, te Željko Ivanković, također pisac i publicista.

Za nešto opušteniju atmosferu su se pobrinuli Dragan Marinković Maca i izvanredni mladi muzički talenti Džejla Ramović i Mirza Selimović.

Ova noć započela je s intonacijom himni SR Njemačke i Republike Bosne i Hercegovine u čarobnoj instrumentalnoj interpretaciji Lejle Piljević na violini i Elvedina Ele Muhića na harmonici.

Maca je izveo dijelove svoje predstave “Stand-up Comedy” i nasmijavao publiku.

Goraždanka Džejla Ramović sa svojim glasom bila je prava poslastica za goste, koje je očarala sve performansom na sceni.

Kao šlag na tortu, Mirza Selimović, kojeg odmilja zovu slavuj iz Srebrenika, doveo je “Noć Bosne i Hercegovine” do usijanja.

Također, tu večer Amelu Tuki dodijeljeno je priznanje “Istinski ambasador Bosne i Hercegovine” u svijetu sporta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.