Poruka iz New Yorka nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a o BiH: “To je bio debakl, potop za Ruse”

“Christian Schmidt je pobjednik, a Rusija je jučer na sjednici Vijeća sigurnosti UN priznala priznala poraz”, rekao je novinar Erol Avdović za N1.

Avdović objašnjava da dok traje ova politička kriza, najveći gubitnici su zapravo građani. Što se tiče jučerašnjeg obraćanja, za Avdovića, postoje dva pobjednika.

“Prvo je pobjednik gospodin Schmidt koji se uspio pojaviti unatoč ruskom i kineksom protivljenju. Drugo, ono što je osujećeno jeste da se u Vijeću sigurnosti UN prezentira jedan narativ, interesni narativ gdina Dodika za koga svi znamo kakav je a koji je trebao biti plasiran preko Vijeća ministara BiH odnosno predsjedavajućeg Tegeltije.

Džaferović pobjednik jer je govorio uime svih građana, centristički orijentisan govor, umjeren, mlak, i Schmidt koji se tu obratio”, ističe Avdović za N1.

Zapravo jučer se pokazalo da je Rusija doživjela još jedan diplomatski poraz, a zajedno s njom i Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a jer nisu uspjele njegove namjere, navodi Avdović.

“To je bio debakl, potop za Ruse koji su priznali svoj poraz samim tim što nisu tražili proceduralno glasanje jer ću znali da će za obraćanje gdina Schmidta 13 ili 12 protiv Kine i Rusije i to su vješto izbjegli priznajući da njihov diplomatski brod ostaje prilično u rasulu ovdje na East Riveru”, pojasnio je Avdović.

Na kraju, Avdović kaže da NATO nikad nije bio jači i ujedinjeniji, te da funkcioniše itekako u punom kapacitetu a da su diplomatksa svjetla, reflektori zbog dešavanja u Ukrajini sada upereni ka BiH.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.