Poruka Mijatovića koja će odjeknuti: “Nikad ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Hrvati neće dobiti ono što im obećavaju etnonacionalni lideri od 1992…”

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović aktivan je na društvenim mrežama, govorio je o sudbini Bosne i Hercegovine.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Slušam ‘velike’ političke i društvene mozgove oko sudbine BiH, kad čujem toliku pamet ne znam kako pojedine od njih do sada NASA nije otela da iskoriste tu pamet.

Hiljadu puta sam ponovio da živimo u duboko podeljenoj zemlji, mi već 25 godina živimo Kiparski scenario, samo na tri dela i za sada nema vojske na granicama ta tri dela, to je jedina razlika.

Statistika kaže da 60% građana BiH nikad nije napustilo granice BiH, a da 40% građana BiH nikad nije prešlo iz entiteta u entitet.

Nikako da shvatimo da smo kapitulirali kao društvo i da živimo život pun predrasuda, strahova i negiranja.

Ono što je najtužnije decu odgajamo u tim okvirima i pravimo neprocenjivu štetu sopstvenom društvu.

Nikad ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Hrvati neće dobiti ono što im obećavaju etnonacionalni lideri od 1992. do danas, a za to vreme isti lideri i njihove porodice sa ukradenim milionima vode ovaj bosnasnki Kipar.

Srbi moraju shvatiti da Beograd ne može dočekati da se reši Kosova, i da ne žele milion gladnih Srba da izdržava, Bošnjaci moraju shvatiti da je Turskoj bliži Beograd nego Sarajevo, a da je arapima u BiH dobra samo klima i niske cene, Hrvati moraju shvatiti da bez obzira što poseduju pola Zagreba, smatraju ih u istom Zagrebu građanima drugog reda.

Svi moramo shvatiti da se moramo okrenuti jedni drugima, do tada Bosanski Kipar, raj za nacionalne milionera, a pakao za sve nas ostale!

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.