Poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića: “Ne odvrćem sijalice, nisam toliko odgovoran – štedim gaseći svijetla”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će struja u državi morati da poskupi ali da će se to desiti kada Vlada bude uvjerena da je zauzdala inflaciju i da može da je drži pod kontrolom.

„Struja će morati da poskupi jednog dana. Ali to će se desiti onda kada zauzdamo inflaciju i kada budemo uvjereni da je možemo držati pod kontrolom. Iako nam je inflacija uvezena“, rekao je Vučić nakon posjete Makišu, gdje je obišao radove na izgradnji metroa.

On je rekao da su njegovi računi za struju kao i računi ostalih građana i da i on štedi struju koliko može gaseći svijetla po kući gde je nepotrebno da rade, iako je priznao da „ne odvrće sijalice“, kao što je to činila premijerka Ana Brnabić.

“Ne odvrćem sijalice, nisam baš tako odgovoran. Ali čestitam ljudima koji jesu”, rekao je Vučić.

Komentarišući zahtjeve ministrice Zorane Mihajlović da poskupi struja, Vučić je rekao da ministri ne mogu da posmatraju samo svoj sektor nego cijelinu države, jer Vlada mora da se trudi da zadovolji sve segmente društva.

“A što se tiče EPS-a i ko je koga postavljao, mi nismo imali genijalno rukovodstvo u EPS-u, samo ono prije toga je bilo još gore i mnogo je kralo.

Ovo je bilo nesposobno, prilično nesposobno. Jer nije sagledavalo budućnost nego je gledalo kako da se preživi godina za godinom”, rekao je on.

Vučić je rekao da nikoga ne plaši kada kaže da Srbiju očekuje teška zima, već da narodu samo govori istinu.

On je ocijenio da ljudi u Srbiji do sada nisu ni osjetili krizu jer je za uskršnje i prvomajske praznike van zemlje putovalo oko 700.000 ljudi, a da sada već planiraju gdje će ići na more.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.