Poruka Vojina Mijatovića koja će odzvanjati danima: “Braćo Srbi, sa vjerom u Boga, za krst Nemanjića i čast Obilića ode hidrocentrala na Trebišnjici na doboš…”

Nakon stalnih tenzija i novog zveckanja oružjem, oglasio se potpredsjednih SDP-a BiH Vojin Mijatović.

“Braćo Srbi, sa vjerom u Boga, za krst Nemanjića i čast Obilića ode hidrocentrala na Trebišnjici na doboš, da Dodik i njegov režim plate kredite i obveznice i da imaju ove godine za helikoptere, nove limuzine i plate.

Braćo Bošnjaci, Allahu ekber do posljednje pare za VIP salone na aerodromima i borbu pop rocka i turbo folka.

I tako idu godine u ovoj zemlji, mi živimo u stalnoj psihozi rata, servirajući nam svaki dan bolesne teze i besmislene teorije. Jedni iz pozicije vlasti, drugi iz dobro plaćene opozicione hladovine.

Niko se ne odriče ‘svojih’ vjerskih dogmi, svi prizivaju međunarodnu zajednicu i to svako ‘svoju’.

Vjerske zajednice ćute na cvjetanje fašizma u državi, čak podstiču isti pravdajući sve vjerom u Boga i Allaha, politike brane i vjeru i vlast, a narod ima samo jedno pitanje hoće li biti rata?

Kako vam više nije žao ovog naroda i ove zemlje, pa ni sahranili ni pronašli nismo svoje iz prošlog rata, a vi biste opet komšiju na komšiju, brata na brata, pa bojite li se malo tog Boga i Allaha u koga se kunete“, poručio je Mijatović.

Podsjećamo, Vojin je nedavno objavio status koji je odjeknuo u javnosti.

Mijatovićev status pod naslovom “Završen još jedan Dodikov cirkus, kapitulacija jednog kriminalca” prenosimo integralno:

Njegov stav prenosimo u cjelosti:

“Završen je još jedan Dodikov cirkus, broj građana koji su došli da gledaju cirkus govori sve.

Obožavaoci režima mogu se sada vratiti gledanju Zadruge, popunjavanju formulara za radne vize i još kojoj plati na budžetu, jer brzo ide kraj cirkusa para više nema, a neće ni biti!

Prisustvo predstavnika međunarodne zajednice govori sve, Dodik je odbačen, izolovan i više nije relevantan pa ni za one u koje se kune da stoje iza njega.

Ono što je prikazao predstavlja jad i bedu budžetske vladavine, predstavlja rezultat dvodecenijske pljačke kriminala i korupcije.

To što je dobio šamar od cele međunarodne zajednice je očekivano, ali je šamar iz Srbije bio jak, od Vučića je dobio samo ostatke potrčaka i kafe kuvarica Slobodana i Mire Marković, simbolično zaista ko zna da gleda.

Smatram vrlo bitnim da reakcije iz ostatka zemlje na Dodikovo divljanje su bile zrele i državničke, sem redovnih patriota koji izginuše za BiH do poslednje budžetske pare, a ne videh ih danas u Banjaluci!

Jedna propala politika se gasi u BiH, u danima koji slede ide sunovrat i međunarodna izolacija istih takvih politika u preostala dva etnonacionalan korpusa, sledi žestoki obračun međunarodne zajednice sa kriminalom i korupcijom pod zastavama etnonacionalnih plemena.

Danas sam u Banjaluci dao veliki broj izjava za gotovo sve prisutne svetske medije ( ZDF, TRT, BBC,CNN, RAI…) sa jasnom porukom:

Bosna i Hercegovina je jedinstvena, suverena i nezavisna država, ovde žive pošteni i čestiti ljudi.
Sledi obračun sa kriminalom, korupcijom, fašizmom i etnonacionalizmom na sve tri strane!
Jači su građani ove zemlje od etnonacionalnih matrica kojima nas truju 30 godina, željni smo života, mira i razvoja”, napisao je tada.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.