Poslane su veoma sramotne poruke sa mise za Matu Bobana: “Dragan Čović je razoružao muslimane kandidaturom Krišto”

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović prije par dana prisustvovao je svečanostima kojima je obilježena godišnjica smrti Mate Bobana, prvog predsjednika zločinačke paratvorevine Herceg Bosne.

Čović je tom priliko govoreći jučer kazao kako se s ponosom sjeća tih vremena, vremena iskušenja kada je trebalo donositi povijesne odluke.

“Te su nas odluke u konačnici očuvale da uopće danas možemo govoriti da ova borba za dom, za naš narod ima smisla, jer tu smo svoji na svome.

U nesavršeno uređenom društvu moramo dati svoj doprinos da se ono uredi po mjeri i hrvatskog naroda”, naglasio je Čović.

Lider HDZ prisustvovao je i svečanoj misi upriličenoj tim povodom, sa koje je Vinko Mikulić Bajević poručio da je Dragan Čović kandidaturom Borjane Krišto razoružao muslimane.

– Uvijek su tema Dodik i Čović, koju god televizijsku stanicu u BiH upalite, ta je tema.

Ali Čović ih je razoružao za ove izbore kada je imenovana gospođa Borjana Krišto da ona bude ta koja će stati na čelo hrvatskog naroda, da dokaže onim lažljivcima i progoniteljima hrvatskog naroda, da nije ni Čoviću ni mnogim drugima do interesa samih sebe nego do interesa hrvatskog naroda.

Zato braćo i sestre, imamo prigodu da pokažemo svoje zajedništvo, 2. oktobra izađimo na izbore!

Ovo nisu izbori, ovdje se radi da glasujemo da smo Hrvati, ako bismo izašli od 80 do 90 posto, dobila bi naša predstavnica preko 250 hiljada glasova – istaknuo je Bajević kazavši kako to muslimani nikakvim smicalicama ne mogu sustići”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.