Posljedice snažnog nevremena u Bosni i Hercegovini: Jaki udari vjetra srušili krovove s nekoliko objekata u Kantonu Sarajevo

Jaki udari vjetra napravili su tokom noći nekoliko problema na različitim lokacijama u Bosni i Hercegovini. Jedno od mjesta koje je loše prošlo je selo Ostojići. Mjesto u općini Trnovo, nedaleko od Sarajeva, bilo je izloženo jakim vjetrom koji je odnio krov sa jedne privatne kuće. I u Sarajevu su zabilježeni jaki udari vjetra.

Kako se može vidjeti na fotografiji, krov je završio na lokalnoj cesti i zagradio prilaz prema kući i ostatku naselja.

Nevrijeme u Ostojićima, Foto: Facebook

Također, vjetar je napravio velike probleme i na jednom privatnom objektu u Ilijašu. Na fotografijama koje je poslao čitalac vidi se velika materijalna šteta.

Nevrijeme u Ilijašu 

Sa krova jednog od UNITIC nebodera u Sarajevu danas se otrgnuo dio jednog reklamnog panoa i pao na tlo ispred zgrade – javlja Klix.ba. Pretpostavlja se da se dio panoa otrgnuo uslijed jakog puhanja vjetra.

Otrgnuti dio panoa je pao na mjesto tik do ljetne bašte ugostiteljskog objekta.

Kako se može vidjeti na fotografijama radi se o reklamnom panou jedne kompanije smještene u UNITIC-u.

Foto: Klix.ba

Na svu sreću, u ovom incidentu niko nije povrijeđen.

Podsjećamo, prije nekoliko dana, također zbog jakog vjetra, otrgnula se i kazaljka na sarajevskoj Katedrali i pala na ulicu na kojoj u tom trenutku, srećom, nije bilo prolaznika.

Podsjetimo, Meteoalarm je jučer izdao narandžasto upozorenje u više regija u BiH zbog jakih naleta južnog vjetra. Udari južnog vjetra od 50 do 80 kilometara na sat prognozirani su za regije Banje Luke, Trebinja i Foče.

Tada je saopćeno da će jačina vjetra na području Mostara, Sarajeva i Tuzle biti od 40 do 60 kilometara na sat, a u prijedorskoj regiji od 40 do 50 kilometara na sat.

Iz Federalnog hidrmeteorološkog zavoda upozorili su građane da preduzmu mjere opreza, da prate aktuelnu prognozu i obustave aktivnosti na otvorenom.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.